ChatGPT-5 niye geldi?

PanDoTech

Decapat
Daha fazla  
ChatGPT-4o daha iyiydi sanki. ChatGPT-5 geldi tekrardan eski sürümleri geri getirirler mi?

Günlük kullanım için gerçekten daha kötü. Düzenli kullanan birisi olarak asla memnun değilim, eskisinden daha fazla hata yapıyor, basit hesaplamaları yanlış yapıyor. Konuşma biçimi tamamen değişti, samimi olmak için çok kasıyor o yüzden çok daha yapay ve robotik hissettiriyor.
O yüzden bu aralar favorim Gemini. Gemini ile devam.

Gemini en iyisi bence de şu sıra bir sıkıntısı var sanırım. Mesajlar düşünme sürecine girmeden hızlı hızlı geliyor. Hızlı yanıt almak güzel ancak alakasız cevaplar vermeye başladı. Pro versiyonu kullanıyorum.

Ben senaryolar yazıyordum normalde ChatGPT-4o da 5 geldi senaryolar iyice karıştı. Ben de sildim geri gelirse eski model yükleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ChatGPT-4o daha iyiydi sanki. ChatGPT-5 geldi tekrardan eski sürümleri geri getirirler mi?
Gelmez, bunu bir rework gibi düşün. Amaç daha düzenli ve verimli hale getirmek. Eskiden yapay zekanın hangi durumda düşünmesi, hangi durumda hızlı cevap vermesi gerektiği karışabiliyordu. Şimdi bu ayrım net. Düşünmesi gereken yerde düşünüp yanıt veriyor, hızlı cevaplaması gereken yerde anında cevap veriyor. Böylece hem hız hem de kalite artıyor. Plus sürümünde ise sadece ek olarak düşünme modunu manuel açıp kapatabiliyorsun. Yani GPT-5'in gelme sebebi, sistemi daha akıllı, verimli ve kullanıcıya daha kontrollü hale getirmek. Ben şahsen memnun kaldım ve bu yeni halini daha çok sevdim ama Gemini 2.5pro daha iyi bence.

Valla hocam bilmiyorum ama ben Gemini hiç güzel bulmadım. Türkçe yazmama rağmen kendisi İngilizce yazıyor. Ayrıca çok anlamsız cümle oluşturuyor. Mesela ben yazılım okudum ve onunla ilgili soru sorsam çok anlamsız kelimeler var. O yüzden ben hiç sevemedim Gemini'yi. Bu benim düşüncem bu arada Gemini'yi sevenler şimdi üstüme çökmesin.

Daha az mesaj atabiliyoruz ve aynı mesajları ve aynı zekada bir cpt alıyoruz.

Gemini Pro kullanıcısıyım, inan bana en iyisi Grok.
Gemini çoğu şeyde atlamalar yapıyor, bir kod veriyorum kodun yarısı olmuyor, bazı önemli yerleri belirtmesem bile siliyor.
Yazım noktalama düzelt diyorum, hata yapmıyor fakat cümlelerin anlamlarını kaybettiriyor.
Bir sohbete uzun süre devam edersen çoğu yapay zeka gibi halüsinasyon görüyor.
Resim oluştur diyorum, kısa sürede oluşturmak için kaliteden kesiyor.
Ama video oluşturmada ve resimdekileri yazıları okumada bayağı iyi.

Evet öyle bir sorunu var, fakat bu ChatGPT'de de oluyor.
Gemini ayarlarında hatırlama diye bir özellik var, ona benimle sadece Türkçe konuş gibi sürekli çalışan bir promt yazabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…