ChatGPT-5 niye geldi?

Diablo 4 oyununda bulunan lights out puzzle, ikisi de bir türlü çözemedi. Özel bir internet sitesi yardımıyla çözdüm kafayı yiyecektim.
Oyunu oynayan bilir, bilmeyen için;
Elimizde 9 adet meşale var;
1 2 3
4 5 6
7 8 9

Şeklinde diziliyorlar, herhangi birisini yaktığımızda yaktığımız meşale ve aynı hizadakiler yanıyorsa sönüyor, sönüyorsa yanıyor. Mesela 1 basarsak 1-2-4 değişiyor, 5 basarsak 2-4-5-6-8 değişiyor. Yananlar sönüyor, sönenler yanıyor. Amaç hepsini yakmak.
Sadece 4 numara sönük, gerisi yanıyor. Oyunu Gemini ve GPT izah ediyorum, durumu anlatıyorum, yananı ve söneni söylüyorum, sırasıyla hangilerine basmalıyım da oyun çözülmeli diyorum hep yanlış çözüyorlar. Aslında bir matematik problemi bu, bir tür cebir.
Özel bu iş için tasarlanmış siteye girip yazdım, anında çözüldü. Cevap, 5-3-6-9 sırasıyla.

Ne Gemini ne GPT yapamadı.

GPT zaten öyle. Bir araştırma amacıyla laptop önerisi istiyorum, linkleri atıyor linkler çalışmıyor. Dedim canım GPT'cim linkler çalışmıyor diye diye 20 kere çalışmayan link attı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de GPT-4o daha iyiydi. Bu yüzden Plus ve Pro kullanıcıları için geçmiş sürümleri geri getirdiler. Free kullanıcılar seçemiyorlar maalesef. Genel olarak GPT-5 iyi olmadığı için Gemini'a geçtim ben. Her türlü soruyu Gemini'a soruyorum artık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı