ChatGPT akşamları düzgün cevap veremiyor

KaptanUfuk

Hectopat
Gündüz zor problemleri bile çözerken akşam örneğin PHP sunucusunun verdiği hatayı atıyorum, bana gelip ona attığım logların arasındaki yardım linkini atıyor okuyayım diye. Resmen dalga geçiyor. Sanırım ABD'de gündüz olduğu saatlere denk geliyor ve kaynak tüketmesin diye ayarlarını kısıyorlar.
Bu seviyede olan bir yapay zeka var mı ya da ChatGPT'yi gündüz kullanır gibi kullanmanın bir yolu var mı?
Yapay zeka önerirken yerelde çalışanlardan olmazsa iyi olur, sistemim biraz eski olduğundan çalıştıramıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Server maliyetlerini kısmak için yeteneklerini törpülediler. Her zaman dandirik iş yapıyor yani problem senlik veya zamandan dolayı değil.

Geçen bir Java kodu yazdım 4000 satır kadar var rahat. Sadece Test Class’da 20 tane Switch Case kaldı temize çekmem gereken ama yorgunum hani ve Output elementleri temiz değil. Hepsinin basitçe kullanıcı dostu çıktılarla değişmesi gerekiyor.

Bu Case çıktılarını düzelt diyorum, 3 tanesini düzeltip sonra gerisini de buna göre siz tamamlayın diye kestirip atıyor. 3.5 Turbo’da 4’te aynı halt. İyice saçmaladı. Bu Copilot yeteneklerini de etkiledi. O da iyice saçmaladı şu sıralar. Yorum satırının sonrasına aynı minvalde bir yorum satırı daha eklemeler falan.

Bence bunu çözemezsin, herkes aynı dertten müzdarip. Alternatifi de yok, Google Gemini’da iyi dediler o da boş çıktı. GPT5’i bekleyeceğiz ya da şirketin dramaları bitecek ve yatırım almaya devam edecekler.

Duyduğum birkaç şeye göre (emin değilim duyduğum kadarıyla) ChatGPT kışın pek iyi çalışmıyor, ayrıca sabahları insanların yeni uyandığı veya geceleri insanların uykulu olduğu zamanlarda. Bunun nedeninin ChatGPT'nin insan davranışlarını kopyalamaya çalışmasından dolayı olduğunu söylüyorlardı, kışın nasıl insanlar normale göre daha uyuşuk olursa ChatGPT'de aynen öyle davranıyormuş. Hatta OpenAI'ın yaptığı açıklamalarda bu kış GPT kendine bir tane bile yeni parametreler eklememiş.

Duyduğum birkaç şeye göre (emin değilim duyduğum kadarıyla) ChatGPT kışın pek iyi çalışmıyor, ayrıca sabahları insanların yeni uyandığı veya geceleri insanların uykulu olduğu zamanlarda. Bunun nedeninin ChatGPT'nin insan davranışlarını kopyalamaya çalışmasından dolayı olduğunu söylüyorlardı, kışın nasıl insanlar normale göre daha uyuşuk olursa ChatGPT'de aynen öyle davranıyormuş. Hatta OpenAI'ın yaptığı açıklamalarda bu kış GPT kendine bir tane bile yeni parametreler eklememiş.

Kışın kahvesini alıp hikaye oyunu oynuyor yani :D

Bu Case çıktılarını düzelt diyorum, 3 tanesini düzeltip sonra gerisini de buna göre siz tamamlayın diye kestirip atıyor.
Yapay zekaya tek cümleyle emir verdiğinizde yapay zekanın istediği şeyi yapması olasıdır. Daha düzgün sonuçlar verebilmesi için yapay zekaya ekstra kurallar yazmanız gerekir.

Yapay zekaya tek cümleyle emir verdiğinizde yapay zekanın istediği şeyi yapması olasıdır. Daha düzgün sonuçlar verebilmesi için yapay zekaya ekstra kurallar yazmanız gerekir.

Bunun ile ilgili bir Reels görmüştüm. Hatta eğitimi falan varmış. İşleri çok daha kolay hale getirilebiliyor. Güzel açıkladınız.

Biliyorum nasıl kullanıldığını, parantezler ile net bir şekilde söylediklerimi grupluyorum ve detaylı bir açıklama yazıyorum. Hem de İngilizce. Hatta AI üzerinde nasıl sağlıklı Prompt alınacağı ile iligli kitaplar yayınlayan öğretim görevlimle de deniyoruz. Yine de aynısını yapıyor. Dediğim şey, dediğinizden çok bağımsız bir durum. Haklısınız ancak dediğini yapsak bile makina yüke girmeyi her halükarda reddediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı