ChatGPT hakkında görüşleriniz nelerdir?

Efem

Centipat
Katılım
24 Haziran 2022
Mesajlar
568
Yer
Trakya Bölgesi
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3 9100F / Asus H310M-K R2 / Asus GeForce GT 730 / HyperX DDR 4 CL 14 2133 MHZ / GIGABYTE GE-C420A-C2 420W / Acer X223W Q / KINGSTON SA400S37240G / 931GB Toshiba HDD
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirtmiş olduğum üzere her türlü fikrinizi belirtebilirsiniz. Hatta istediğiniz değişik şeyleri bana yazabilirsiniz, kendisine sormak isterim. 😀
 
Şuana kadar hiç "vay be, adamlar yapmış." etkisi yaratmadı bende. Gerçekten yapay zeka hissi vermedi. Yaptığı işi yapan benzer sistemler çıktı ortaya belki 2016'da belki 2017'de fakat tabii o zamanlar kimse çıkıp bu sisteme yaptığı yatırımı yapmadı.
 
Şuana kadar hiç "vay be, adamlar yapmış." etkisi yaratmadı bende. Gerçekten yapay zeka hissi vermedi. Yaptığı işi yapan benzer sistemler çıktı ortaya belki 2016'da belki 2017'de fakat tabii o zamanlar kimse çıkıp bu sisteme yaptığı yatırımı yapmadı.
Şu anki sürümü 3.5. Bildiğim kadarıyla ChatGPT'nin bir üst sürümü daha var fakat o genel kullanıcılara kapalı, özel erişimle oluyor diye biliyorum. Tek bildiğim şey bir üst sürümünün fevkaladenin fevkinde olduğu. Tabii bu bilgi ne kadar doğrudur bilemem. Ama o bahsedilen üst sürümün çoğu insan üzerinde bir etki yaratacığını düşünüyorum.

Sadece eğlenmek için kullanıyorum ve gerçekten eğlendiriyor. 😀
Eğlendirme dışında kısaca GPT diyeceğim, iş yaptırmışlığım bile var.😊
Hayal gücü geniş olan insanlar için yapay zekanın sınırlarını zorlamak muhtemelen çok basit olur.
 
ChatGPT yerine Microsoft Edge'in algoritma tabanlı yapay zekası biraz daha mantıklı geliyor sorun çözmede ama eğer Phone repair gurunun videolarını izliyorsanız IPhone'u sökerken vidalarını çıkarttığında ekranı hızlıca açın diyor ve ekranı hızlıca açarsan kırılma potansiyeli çok yüksek. Güvenilmez.
 
Çok şey vaat ediyor. İlk çıktığında gerçekten de büyük bir devrim yarattı çünkü ondan önce yayınlanan yapay zeka sohbet botları ve asistan yazılımları çok zayıf ve ilkel kalıyorlardı. OpenAI'ın sitesi de çok hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Bazı haberlerde Instagram'dan bile hızlı büyüdüğü belirtiliyor.

Bence daha önemlisi OpenAI'ın yapay zeka yarışını farklı bir evreye taşıması. ChatGPT olmasaydı Google'ın Bard'ı yayınlayacağı yoktu. Microsoft ise OpenAI ile zaten var olan birlikteliğini daha geniş yatırımlarla ve anlaşmalarla büyütme yoluna gitti. GPT'yi Bing ve Edge gibi servislerine eklediler. Başka şirketler de harekete geçtiler. Amazon, Samsung, Apple ve Elon Musk'ın da OpenAI ve ChatGPT'ye rakip olma yolunda adımlar attığına dair haberler çıktı.

Zamanla daha da gelişecektir. Şimdilik halüsinasyon görmesi ve yalan/yanlış bilgiler uydurması çok büyük bir sorun.
 
Güzel bir yapay zeka aracı. Gerçekten herkese yardımcı oluyor.
 
Benim şahsen işime pek yaramıyor :D. Mesela kodumda hata oluyor ve ne zaman çözmesini istesem, çoğu zaman aynı kodu verip çözdümdiyor ve bunu 2-3 kez tekrarlayınca sinir krizi geçiriyorum fhjkjfgxghfxgjd.
 

Geri
Yukarı