ChatGPT ile oyun kodlanır mı?

569801

Hectopat
Makaleler
4
Basit bir süpermarket simülasyonu yapmak istiyorum, ChatGPT ile uğraşarak oyun kodlayabilir miyim? Bu mümkün mü?
Yanıtlarınız için şimdiden sağ olun. :)

Çok basit sayılabilecek bir oyun belki yapabilirsiniz ancak daha ötesine geçemez. Ben bir hesap makinesi kodlattırmıştım kendisine ve sorunsuz şekilde çalışmıştı.

Basit bir süpermarket simülasyonu yapmak istiyorum, ChatGPT ile uğraşarak oyun kodlayabilir miyim? Bu mümkün mü?
Yanıtlarınız için şimdiden sağ olun. :)

Bir yandan evet bir yandan hayır. Anlatmam gerekirse chat GPT kod yazma konusunda başarılı fakat uzun kodlar yazamıyor. Parça parça yazmaya çalışırsanız ile yazdığı kod ile bir sonraki yazdığı kod uyumlu olmayabiliyor. Ama size aşama aşama anlatma konusunda ve sorunlarınızı çözme konusunda başarılı olacaktır. Fakat tek başına bütün bir oyunu yapması imkanlı değil.

Çok basit sayılabilecek bir oyun belki yapabilirsiniz ancak daha ötesine geçemez. Ben bir hesap makinesi kodlattırmıştım kendisine ve sorunsuz şekilde çalışmıştı.
Geçenlerde görmüştüm biri ChatGPT ile Minecraft kodluyordu tabii çok basit halini ama zorlarsam ve uğraşırsam 3D bir simülasyon oyunu yapabilir miyim?

Geçenlerde görmüştüm biri ChatGPT ile Minecraft kodluyordu tabii çok basit halini ama zorlarsam ve uğraşırsam 3D bir simülasyon oyunu yapabilir miyim?

Eğer oyun kodlama hakkında halihazırda bir bilgin varsa kodlayabilirsin fakat chat GPT sadece yardımcı bir programdır. Tek başına dünyalar yaratacak kadar gelişmiş değildir henüz en azından kullanımımıza açık sürümü.

Eğer oyun kodlama hakkında halihazırda bir bilgin varsa kodlayabilirsin fakat chat GPT sadece yardımcı bir programdır. Tek başına dünyalar yaratacak kadar gelişmiş değildir henüz en azından kullanımımıza açık sürümü.
Hiç bilgim yok maalesef, ama heves etmiştim anladığım kadarıyla da mümkün değil diyorsunuz. :(

ChatGPT'ye oyun için kod yazdırabilirsin. Tek seferde her şeyi kendisinin yapmasını istiyorsan yapabilecekleri sınırlı. Hem çok karmaşık kodları henüz yazamıyor, hem de verdiği cevapların karakter limiti olduğu için bir yerden sonra kesiyor. Bu nedenle tek seferde adam asmaca, TikTakTo, basit bir satranç oyunu ve Pong gibi oyunları yazabilir. Daha karmaşık bir oyunu kendin geliştiriyorsan belli başlı kısımlarında bir miktar yardımcı olabilir ve bazı kodları ona yazdırabilirsin. Ne kadar faydalı olacağı da yine senin yeteneklerine kalmış.

Kısacası; küçük ve basit oyunların tamamını kendisi yazabilir ama daha karmaşık ve büyük oyunları yazamaz. Yine de projen içindeki bazı konularda yardımcı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı