ChatGPT mi Gemini mi?

Selamlar hocalarım sizce GPT ve Gemini arasından hangisinin aboneliğini almam gerekiyor?
Genel kullanacağım ama ağırlıklı kod olacak. GPT'nin Plus, Gemini'ın ise Pro aboneliğini düşünüyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Kod amaçlı herkes bir yapay zeka önerisi istiyor.
Bu çok güzel bir gelişme. Bu tür konuları görmek cidden sevindirik ediyor beni.

Şimdi geliştireceğiniz kod uzun bir proje ise, ve bu projenin tüm adımlarını - kurallarını not olarak yazmanız gerekiyor.
Online bir AI almanız durumunda;
Her dosya için hata çıktıkça o kodları alıp yapay zekaya yazmanız gerekiyor.

Alternatif ise, bir IDE yazılımı veya cli yapısı kullanmanız gerekiyor. Daha önce belirttiğim kural dosyaları hala mutlak.
IDE veya cli da bu dosyaları güncelleyip, tekrar tekrar okutup tüm dosyaları kontrol tüm proje genelinde yaptırabilirsiniz. (Örnek : Tüm kaydet buton boyutu 80px yükselik 28px olmak zorunda - yazı rengi......Spinnet kullanamazsın LineEdit kullan, ComboBox'a tıkladığında 8 veri listelensin, her dosyanın FK bağlamı olacak ve dosyalara yetki kontrolünde erişim olacak, Crud işlemleri Audit tablosuna mutlaka kayıt edilecek, gibi...)

Ama Online bir yapıda bunları yaptıramazsınız. Online GPT'lerin bu tür bir yapısı yok.
Ayrıca unutmamanız gereken konu, 3-5 promt'dan sonra bağlam kaybı her modelde var.
Gemini için ise antigravity isimli IDE yazılımı var. Her Gemini hesabı bu IDE yazılımını desteklemeyebilir. Gmail hesabınız ile hemen login olabilirsiniz. Free deneme yapmak için oldukça yeterli.

Antigravity ise, web tabanlı kod yazmada oldukça başarılı. Ve birçok free hesaplar ile login olarak çok uzun süre AG ile çalışabilirsiniz.
Bu tür pro hesapları farklı forumlarda veya arama ile web sitelerinden alabilirsiniz (kimisi login sonrası için garanti vermez).

Ben ise en çok Cursor ve Kiro'yu seviyorum. Son dönemde Kiro kullanıcı sayısı arttı ve hesap fiyatları da oldukça yaygınlaşmaya başladı.

Şahsi önerim şu.
Gemini - kiro - Claude ne olursa olsun, bunlara ait özellikle yabancıların kural/skill anlatımlarını ve geliştirmelerini inceleyin.

Birçok uzman coder, cli yapıyı seviyor. Onları gözlerinde öpüyorum ama ben IDE seviyorum.
Her amaç için IDE veya cli uygun değil.
Özellikle bir desktop uygulaması için IDE daha mantıklı geliyor.

Videoları izleyin. Notlar alın. Hatta iletişim kurup öneriler - tecrübelerini sorun.
Bazı yerli paylaşımcıların forum - Telegram kanalları var. Ücretli - ücretsiz paylaşımlar yapanda var.

Kararınız ne yönde olursa olsun o sizin amacınıza uygum seçim olacaktır.
Ama önce araştırma yapıp videoları seyredin ve tecrübesi olanlar ile iletişimde olun.

Selamlar.

Kod amaçlı herkes bir yapay zeka önerisi istiyor.
Bu çok güzel bir gelişme. Bu tür konuları görmek cidden sevindirik ediyor beni.

Şimdi geliştireceğiniz kod uzun bir proje ise, ve bu projenin tüm adımlarını - kurallarını not olarak yazmanız gerekiyor.
Online bir AI almanız durumunda;
Her dosya için hata çıktıkça o kodları alıp yapay zekaya yazmanız gerekiyor.

Alternatif ise, bir IDE yazılımı veya cli yapısı kullanmanız gerekiyor. Daha önce belirttiğim kural dosyaları hala mutlak.
IDE veya cli da bu dosyaları güncelleyip, tekrar tekrar okutup tüm dosyaları kontrol tüm proje genelinde yaptırabilirsiniz. (Örnek : Tüm kaydet buton boyutu 80px yükselik 28px olmak zorunda - yazı rengi......Spinnet kullanamazsın LineEdit kullan, ComboBox'a tıkladığında 8 veri listelensin, her dosyanın FK bağlamı olacak ve dosyalara yetki kontrolünde erişim olacak, Crud işlemleri Audit tablosuna mutlaka kayıt edilecek, gibi...)

Ama Online bir yapıda bunları yaptıramazsınız. Online GPT'lerin bu tür bir yapısı yok.
Ayrıca unutmamanız gereken konu, 3-5 promt'dan sonra bağlam kaybı her modelde var.
Gemini için ise antigravity isimli IDE yazılımı var. Her Gemini hesabı bu IDE yazılımını desteklemeyebilir. Gmail hesabınız ile hemen login olabilirsiniz. Free deneme yapmak için oldukça yeterli.

Antigravity ise, web tabanlı kod yazmada oldukça başarılı. Ve birçok free hesaplar ile login olarak çok uzun süre AG ile çalışabilirsiniz.
Bu tür pro hesapları farklı forumlarda veya arama ile web sitelerinden alabilirsiniz (kimisi login sonrası için garanti vermez).

Ben ise en çok Cursor ve Kiro'yu seviyorum. Son dönemde Kiro kullanıcı sayısı arttı ve hesap fiyatları da oldukça yaygınlaşmaya başladı.

Şahsi önerim şu.
Gemini - kiro - Claude ne olursa olsun, bunlara ait özellikle yabancıların kural/skill anlatımlarını ve geliştirmelerini inceleyin.

Birçok uzman coder, cli yapıyı seviyor. Onları gözlerinde öpüyorum ama ben IDE seviyorum.
Her amaç için IDE veya cli uygun değil.
Özellikle bir desktop uygulaması için IDE daha mantıklı geliyor.

Videoları izleyin. Notlar alın. Hatta iletişim kurup öneriler - tecrübelerini sorun.
Bazı yerli paylaşımcıların forum - Telegram kanalları var. Ücretli - ücretsiz paylaşımlar yapanda var.

Kararınız ne yönde olursa olsun o sizin amacınıza uygum seçim olacaktır.
Ama önce araştırma yapıp videoları seyredin ve tecrübesi olanlar ile iletişimde olun.

Selamlar.
Baya detaylı bir metin olmuş hocam çok teşekkür ederim. Bende Antigravity'den önce Cursor kullanıyordum. Antigravity'ye çevremin etkisiyle geçtim be bir çok abonelik isteyen modeli mail değişerek aynı proje üzerinde kullanabiliyorum. Fakat Gemini Pro alırsam veyahut GPT plus alırsam Antigravity ye entegre olurlarmı onu bilmediğimdende biraz mesafeliyim. Ama Gemini'nin entegre olabiliceğini düşünüyorum sonuçta ikiside Google'ın uygulaması. Dediğiniz gibi araştırıyorum ve halada araştırmalarıma devam ediyorum ama Gemini'yi %80 alırım gibime geliyor.

Bayağı detaylı bir metin olmuş hocam çok teşekkür ederim. Bende antigravity'den önce cursor kullanıyordum. Antigravity'ye çevremin etkisiyle geçtim be birçok abonelik isteyen modeli mail değişerek aynı proje üzerinde kullanabiliyorum. Fakat Gemini Pro alırsam veyahut GPT Plus alırsam antigravity ye entegre olurlar mı onu bilmediğimdende biraz mesafeliyim. Ama Gemini'nin entegre olabileceğini düşünüyorum sonuçta ikisi de Google'ın uygulaması. Dediğiniz gibi araştırıyorum ve halada araştırmalarıma devam ediyorum ama Gemini'yi %80 alırım gibime geliyor.

Gemini, yani Google son dönemde günlük kullanım limitini düşürdü ve yenilenme süresini uzattı. Eskiden ag içinde Claude kullandığınızda 5 Saat'te bir Claude limitiniz güncellenirken bu şimdi 24 saat seviyelerine geldi. Kendi modelinin yaygınlaşması için bir hareket.

Burada en mantıklısı Google'ın flash hesabı ile devam etmek olabiliyor. Modeli değiştirdiğinizde (aynı Gmail ile devam ettiğinizi kabul ediyorum - mail değiştirdiğinizde chat yenilenir) eski Chat'lerdeki adımları kısmen okuyup işlem aşamalarını hatırlatabiliyorsunuz. Veya hazırladığınız skill dosyaları ile kuralları sil baştan okutup kontrolleri yaptırabilirsiniz.

Şu an kiro Pro hesabı (10k token) 700-1500TL arasında satışları mevcut.
Cursor hala yüksek fiyatlar ile devam ediyor.

Kullanacağınız IDE'den bağımsız mutlaka iş akışları/kuralları oluşturmanız çok önemli.
Proje geliştirdikçe ve kural dosyalarınız değiştikçe toplu güncelleme yaptırabilirsiniz. Ama değişen her adımı yeniden kontrol etmek zorundasınız. Çünkü anlık bellek kapasitesi yetersiz.

Kural dosyalarına mutlaka eklemeniz gerekenler:
  • Soru sorduğumda sadece cevap ver, kod değişimi yapma,
  • Kural listesi haricinde işlem yapma - inisiyatif alma,

Gibi ne kadar kural yazarsanız yazın, yine de işlem yapıyor. Dolayısı ile prompt öncesinde "kod değiştirmeden şu sorumu cevapla...." diye Prompt'a başlamak ve "kod değiştirmeden soruyu cevapla" yinelenmiş emir kipi zorunlu. Yoksa direk kod değiştiriyor.

Sizin için öneri ise,
  • YouTube'daki her tanıtım videosuna da inanmayın.
  • Her soruyu IDE içindeki modele sormayın, token limitiniz çabuk biter.
  • Proje başlama adımını farklı modellere sorarak önerileri inceleyin, güncellenme zamanları ve kaynak noktaları farklı,
  • Aynı dosya veya işlem için döngüsel olarak hatalı kod yazmaya başladığında devam etmeyip, Online modellerden yardım alın ve hatalı döngü için örnek kod verin, biliyorsanız kodu veya işlem metodunu değiştirin. Herkes aynı sonucu üreten kodu 10 ile 100 satır arasında yazar. Ama 10 satırı okuyup işlem yapmak ile 100 satırı okuyup aynı sonucu üretme süresi ve hata çıkma ihtimalini etkiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• h1ve

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı