ChatGPT neden yanlış bilgi veriyor?

Filmci Ağabey

Attopat
Makaleler
1
Daha fazla  
ChatGPT sorduğum sorulara genelde yanlış cevaplar veriyor, birkaç örnek;
1722277572243.png

1722277591472.png

1722277655150.png

Ayrıca daha akıllı bir yapay zeka var mı?

Ben kimya sorusu soruyordum performans ödevim vardı. Ama emin misin diyince özür dilerim böyle olacakti diyip düzeltiyor bazen düzeltiyor bazen de yine hatali soyluyor. Garip.

Belki de doğru sorular sormuyorsundur. Tombalacı Polat nedir ya. 😅
Ona göre Kurtlar vadisi 36 bölüm sürmüş, Kurtlar Vadisi Pusu ise 260 bölüm sürmüş :D
Chatgpt sanırım içlerinden en iyisi.

Bunlar sohbet botu, amacı bilgi vermek değil. Seni anlayıp bir cevap veriyor. Cevabın doğru olup olmaması onun için önemsiz.
Ne işime yarayacak o zaman bu yapay zeka.
Ben sordum ve doğru cevaplar verdi açıkçası.
Ne sordun?
Ben kimya sorusu soruyordum performans ödevim vardı. Ama emin misin diyince özür dilerim böyle olacakti diyip düzeltiyor bazen düzeltiyor bazen de yine hatali soyluyor. Garip.
Ben kimya performans ödevini ChatGPT üzerinden 5 dakikada yapmıştım, bazen çok işe yarıyor bazen ise hiç işe yaramıyor.

Ben kimya sorusu soruyordum performans ödevim vardı. Ama emin misin deyince özür dilerim böyle olacakti deyip düzeltiyor bazen düzeltiyor bazen de yine hatali soyluyor. Garip.

Bugün AA pillerin voltaj grafiğini çizdiriyordum, grafiği hazırlıyor ama hep yarım kalmış grafikler hazırlıyor. Olmuş mu şimdi bu diyorum hayır diyor, düzeltip yine eksik grafikle cevap veriyor.

Bunlar ne Kurtlar Vadisi özeti çıkartmak ne de grafik çizdirmek için geliştirilmiş işte.

Tombalacı Mehmet kaçıncı bölümde öldü diye sorar mısın bi ?

Google a yazınca direkt çıkıyor, orada da çıkması lazım.
Doğrusu iş tombalacı mehmete gelince patlıyor, hatalı cevap veriyor. ama sorunun yanına güncel veriler ile dediğim zaman webde geziniyor ve bana doğru sonucu veriyor. ücretli olarak kullanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı