ChatGPT oyunlarda nasıl bir etkiye sahip olacak?

laroz

Megapat
Daha fazla  
ChatGPT çoğumuzun bildiği gibi oyun çevirilerinde hiç de fena olmayan ve ilerleyen dönemlerde çok daha iyi olacağını düşündüğüm sonuçlar vermekte. Benim merak ettiğim oyun yapımcıları böyle bir sistemi oyunlarına ekleyip herhangi bir dil seçeneği ile dahi oynayabilme şansı verirler mi?

Bir diğer merak ettiğim konu ise oyunlarda NPC'lerle yapılan konuşmlar ChatGPT sayesinde çok daha fazla derinliğe varabilir mi? Bildiğiniz direk klavyeden kendimiz yazıp istediğimizi konuşabildiğimizi düşünün? Tabii bu NPC'nin oyunun konusuna uygun eğitilmiş olması şartıyla. Sırf bu özelliğin bile oyunlara katacağı derinlik bence muazzam olurdu.

ChatGPT'nin oyunlara etkileri neler olabilir sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha dün aklıma bu NPC konusu gelmişti :D
Ben de sizin gibi düşünmekteyim.Yapay zeka sayesinde NPClerin davranışları ve diyalogları bir hayli çeşitlilik kazanacaktır.

ChatGPT çoğumuzun bildiği gibi oyun çevirilerinde hiç de fena olmayan ve ilerleyen dönemlerde çok daha iyi olacağını düşündüğüm sonuçlar vermekte. Benim merak ettiğim oyun yapımcıları böyle bir sistemi oyunlarına ekleyip herhangi bir dil seçeneği ile dahi oynayabilme şansı verirler mi?

Bir diğer merak ettiğim konu ise oyunlarda NPC'lerle yapılan konuşmlar ChatGPT sayesinde çok daha fazla derinliğe varabilir mi? Bildiğiniz direk klavyeden kendimiz yazıp istediğimizi konuşabildiğimizi düşünün? Tabii bu NPC'nin oyunun konusuna uygun eğitilmiş olması şartıyla. Sırf bu özelliğin bile oyunlara katacağı derinlik bence muazzam olurdu.

ChatGPT'nin oyunlara etkileri neler olabilir sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.
ChatGPTyi çok büyütüyorsunuz, evet kendisi çok güçllü bir dil modeli fakat amacı bu değil.
ChatGPT matematik çözmek, kimya çözmek, oyun karakteri olmak için yaratılmadı. ChatGPTnin asıl amacı bir dil modeli olmak ve bir dil modelinin işi dil işlemektir ve o dili kullanmaktır.
Başka yapay zekalar da gelecek ve varlar, şu anda sahip olduğu hype sebebiyle sadece ChatGPTyi görüyorsunuz, kimse Midjourney, Github Copilot, Wolfram Alpha gibilerinden bahsetmiyor.
Ne olacak derseniz GPT ve Copilot gibileri sayesinde programcılar bazı şeyleri düşünmek için daha fazla vakit bulacaklar, mühendislik yapacaklar amele yazarlık değil. Bu sebeple de hızlanacaklar ve daha kısa sürede daha iyi ürünler çıkartacaklar ve haliyle oyundaki yapay zekalar da gelişecek.

Edit: Konuşma konusu doğru, dili doğru işleyebilen bir dil modeliyle daha doğru iletişim kurulabilir. Açık dünya oyunları yaşadı fakat bu dil modeli sunucu tarafında mı işlenecek yoksa oyunların bir gereksinimi de RTX A2000 mi olacak o da bir soru:D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı