ChatGPT "Play Integrity verification failed" hatası

FeroGamer

Decapat
Daha fazla  
ChatGPT'yi normal şekilde kullanıyordum. Son 3 gündür sürekli hata vermeye başladı. En sonunda bu hatayı verdi. Araştırdım azıcık cihazın belirli bütünlüğe sahip olması gerekiyormuş ChatGPT için ve asıl sorun şu ki telefonum orijinal mağazadan alınma ve root atılmadı veya 1 kere bile fabrika ayarlarına ellemedim veya costum ROM atmadım fakat MEETS_BASIC_INTEGRITY testi yaptığımda geçmiyor ve ChatGPT bu yüzden açılmıyor. Ama telefon Root'lu değil, bunu yapmasının nedeni nedir?
Veya çözen varsa yardımcı olabilir mi?
İyi Sosyaller.

ChatGPT'nin çalışmamasına ve meets_basic_integrity testini geçememesine neden olan durum, telefonunuzun root'lu olmamasına rağmen cihaz bütünlüğünü bozan başka faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. İşte olası nedenler ve çözüm önerileri:

1. Bootloader Kilidi Açık Olabilir

• Sorun: Bazı telefonlarda bootloader'ın açık olması, resmi yazılım kullanılsa bile cihaz bütünlüğünü bozabilir.
  • Çözüm:
    • Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri'ne girip "OEM Kilidi" veya "Bootloader Kilidi" durumunu kontrol edin.
    • Eğer açıksa, telefonu fabrika ayarlarına döndürüp bootloader'ı kilitlemeyi deneyin (verileriniz silinecektir, yedek alın).

2. Google Play Integrity API veya SafetyNet Sorunu

ChatGPT ve bazı uygulamalar, cihaz güvenliğini kontrol etmek için Google Play Integrity API (eski adıyla SafetyNet) kullanır. Aşağıdaki durumlar bu testi bozabilir:

• Resmi olmayan yazılım (Custom ROM, stock olmayan firmware)
  • Magisk/Zygisk gibi root araçları (root kaldırılsa bile izleri kalabilir)
  • Google Play Servislerinin güncel olmaması
  • Cihazın Google sertifikalı olmaması (bazı Çin ROM'lu cihazlar)

Çözüm Adımları:

1. Google Play Store'dan "Play Integrity API Checker" uygulamasını yükleyip test yapın.
    • MEETS_BASIC_INTEGRITY geçmiyorsa, cihaz yazılımında sorun var demektir.
  2. Google Play Servislerini ve Google Play Store'u güncelleyin.
  3. Magisk/Zygisk kullandıysanız, tamamen kaldırın (Magisk Uninstaller ile).
  4. Resmi firmware yükleyin (Odin, Fastboot vb. ile).

3. Üretici Yazılımında Değişiklikler

• Bazı OEM'ler (Xiaomi, Samsung, Huawei vb.) cihaz durumunu "Resmi olmayan" olarak işaretleyebilir, özellikle:
    • Cihazın resmi olmayan bir serviste tamir görmesi (yazılım değişikliği yapılmış olabilir).
    • Bootloader geçmişte açılıp kapatılmışsa (bazı telefonlarda kalıcı olarak "Orange State" hatası verir).

4. VPN/Proxy Kullanımı veya Ağ Sorunları

• Sorun: Bazen VPN veya proxy kullanımı, Google Integrity API'sinin doğru çalışmamasına neden olabilir.
  • Çözüm: VPN'i kapatıp temiz bir ağ bağlantısı deneyin.

5. ChatGPT'nin Kendi Sorunu

• OpenAI'nin sunucu taraflı bir güvenlik önlemi olabilir.

Son Çare: Farklı Bir Cihaz veya Factory Reset

• Eğer tüm adımları denediyseniz ve sorun devam ediyorsa:
    • Fabrika ayarlara dönme (verilerinizi yedekleyin).
    • Farklı bir cihazda ChatGPT'yi deneyin.

Özetle:

Telefonunuz root'lu olmasa bile, bootloader kilidi, yazılım değişiklikleri veya Google Integrity testinin başarısız olması gibi nedenlerle ChatGPT çalışmayabilir. Play Integrity API Checker ile test yapıp sorunun kaynağını tam olarak belirleyebilirsiniz.

ChatGPT'nin çalışmamasına ve MEETS_BASIC_INTEGRITY testini geçememesine neden olan durum, telefonunuzun root'lu olmamasına rağmen cihaz bütünlüğünü bozan başka faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. İşte olası nedenler ve çözüm önerileri:

1. Bootloader Kilidi Açık Olabilir

• Sorun: Bazı telefonlarda bootloader'ın açık olması, resmi yazılım kullanılsa bile cihaz bütünlüğünü bozabilir.
  • Çözüm:
    • Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri'ne girip "OEM Kilidi" veya "Bootloader Kilidi" durumunu kontrol edin.
    • Eğer açıksa, telefonu fabrika ayarlarına döndürüp bootloader'ı kilitlemeyi deneyin (verileriniz silinecektir, yedek alın).

2. Google Play Integrity API veya SafetyNet Sorunu

ChatGPT ve bazı uygulamalar, cihaz güvenliğini kontrol etmek için Google Play Integrity API (eski adıyla SafetyNet) kullanır. Aşağıdaki durumlar bu testi bozabilir:

• Resmi olmayan yazılım (Custom ROM, stock olmayan firmware)
  • Magisk/Zygisk gibi root araçları (root kaldırılsa bile izleri kalabilir)
  • Google Play Servislerinin güncel olmaması
  • Cihazın Google sertifikalı olmaması (bazı Çin ROM'lu cihazlar)

Çözüm Adımları:

1. Google Play Store'dan"Play Integrity API Checker" uygulamasını yükleyip test yapın.
    • MEETS_BASIC_INTEGRITY geçmiyorsa, cihaz yazılımında sorun var demektir.
  2. Google Play Servislerini ve Google Play Store'u güncelleyin.
  3. Magisk/Zygisk kullandıysanız, tamamen kaldırın (Magisk Uninstaller ile).
  4. Resmi firmware yükleyin (Odin, Fastboot vb. ile).

3. Üretici Yazılımında Değişiklikler

• Bazı OEM'ler (Xiaomi, Samsung, Huawei vb.) cihaz durumunu "Resmi olmayan" olarak işaretleyebilir, özellikle:
    • Cihazın resmi olmayan bir serviste tamir görmesi (yazılım değişikliği yapılmış olabilir).
    • Bootloader geçmişte açılıp kapatılmışsa (bazı telefonlarda kalıcı olarak "Orange State" hatası verir).

4. VPN/Proxy Kullanımı veya Ağ Sorunları

• Sorun: Bazen VPN veya proxy kullanımı, Google Integrity API'sinin doğru çalışmamasına neden olabilir.
  • Çözüm: VPN'i kapatıp temiz bir ağ bağlantısı deneyin.

5. ChatGPT'nin Kendi Sorunu

• OpenAI'nin sunucu taraflı bir güvenlik önlemi olabilir.

Son Çare: Farklı Bir Cihaz veya Factory Reset

• Eğer tüm adımları denediyseniz ve sorun devam ediyorsa:
    • Fabrika ayarlara dönme (verilerinizi yedekleyin).
    • Farklı bir cihazda ChatGPT'yi deneyin.

Özetle:

Telefonunuz root'lu olmasa bile, bootloader kilidi, yazılım değişiklikleri veya Google Integrity testinin başarısız olması gibi nedenlerle ChatGPT çalışmayabilir. Play Integrity API Checker ile test yapıp sorunun kaynağını tam olarak belirleyebilirsiniz.

İlk başta cevabınız için çok teşekkür ediyorum bana yardımcı olduğunuz için.
Fakat sorunum hala devam etmekte.

Screenshot_2025-05-31-20-30-11-625_com.android.settings.jpg Screenshot_2025-05-31-20-30-17-720_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg Screenshot_2025-05-31-20-35-08-147_com.openai.chatgpt-edit.jpg Screenshot_2025-05-31-20-40-13-953_com.joeykrim.rootcheck.jpg Screenshot_2025-05-31-20-40-38-428_com.jrummyapps.rootchecker.jpg

Herhangi bir Custom ROM bulunmamakta. Orijinal ve güncel HyperOS kullanıyorum telefonum ise POCO F4 Türkiye garantili. Xiaomi'nin orijinal sitesinden satın aldığın halde böyle sorunlarla karşılaşmam çok garip geliyor. Üstelik şu ana kadar fabrika ayarlarına hiç açmadım ve erişme ihtiyacı duymadım, zaten OEM kilidi de kapalı. Ve root var mı yok mu 2 farklı uygulamadan da test ettim. Play Store ve güvenlik güncellemesi de güncel olduğu halde hâlâ sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenAI destek ekibine yazın. Telefonunuzda orijinal yazılım olmasına rağmen böyleyse desteğe yazmanız en iyi seçenek olacaktır.

İlk başta cevabınız için çok teşekkür ediyorum bana yardımcı olduğunuz için.
Fakat sorunum hala devam etmekte.

Eki Görüntüle 2502801Eki Görüntüle 2502802Eki Görüntüle 2502804Eki Görüntüle 2502809Eki Görüntüle 2502810

Herhangi bir Custom ROM bulunmamakta. Orijinal ve güncel HyperOS kullanıyorum telefonum ise POCO F4 Türkiye garantili. Xiaomi'nin orijinal sitesinden satın aldığın halde böyle sorunlarla karşılaşmam çok garip geliyor. Üstelik şu ana kadar fabrika ayarlarına hiç açmadım ve erişme ihtiyacı duymadım, zaten OEM kilidi de kapalı. Ve root var mı yok mu 2 farklı uygulamadan da test ettim. Play Store ve güvenlik güncellemesi de güncel olduğu halde hâlâ sorun devam ediyor.

Aynı sorunu bende yaşıyorum ve telefonum POCO F4.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı