ChatGPT vs Gemini

Pratiklik devri diyorsunuz da pratik olduğunda da hangisinin detaylı olduğuna göre hangisi daha iyi o seçiliyor…
Benim işimi fazlasıyla görüyor chatgbt. Detayını sormak istersem de cevaplıyor. Gemini ye basit bir şey sordum geçen dlss ile ilgili uzatıyor da uzatıyor gereksiz detayları anlatıyor dlss nin tanımını filan yapıyor sormadığım halde :D

G

2.5 Pro modeli çıktığından beri Gemini teknik konularda daha iyi ama ChatGPT'de tüm sohbetleri hatırlıyor ve benim için bir modelden daha çok bir arkadaş gibi.

Gemini de hatırlıyor bir sohbette mesaj atıp hatırlmasını isterseniz yapar bir süre sonra aynı sohbette Gemini'ye hatırlamasını istediğiniz şeyi sorun cevaplar.

İlk ay beleş sonra 720₺ ediyor bende o fırsatmı bilmem ancak mobil uygulamadan GPT Plus 500₺'ye alınabiliyor.

Ben şahsen GPT Plus tercih ederim, neden dersen resim oluşturması var, mantık yürütmesi falan Gemini yanında bence daha iyi. Kod için de claude.

Gemini de hatırlıyor bir sohbette mesaj atıp hatırlmasını isterseniz yapar bir süre sonra aynı sohbette Gemini'ye hatırlamasını istediğiniz şeyi sorun cevaplar.
Aynı sohbetten değil genel olarak tüm sohbetlerden bahsediyorum. ChatGPT tüm sohbetleri hatırlıyor ve bana daha da yaklaşıyor. Örnek olarak eski konuşmalarımdan benim adımı yaşımı vs. öğrenip ona göre konuşuyor ve bana uyum sağlıyor.

İlk ay beleş sonra 720₺ ediyor bende o fırsatmı bilmem ancak mobil uygulamadan GPT Plus 500₺'ye alınabiliyor.

Ben şahsen GPT Plus tercih ederim, neden dersen resim oluşturması var, mantık yürütmesi falan Gemini yanında bence daha iyi. Kod için de claude.

Bana 2TB depolama ile beraber ilk 3 ay 300 küsur daha sonra 700 civarı bir teklif verdi.

Aktif olarak ikisini de kullanıyorum ama Gemini'nin ücretsiz sürümünü kullanmaktayım. Bugün, Google One ile beraber güzel bir indirim sundu. Sizce hangisi daha iyi? Gemini Pro ile ChatGPT Plus'ı karşılaştırırsanız, hangisini daha başarılı buluyorsunuz?

Hocam net GPT 2 hafta içinde tam kaç tane sorunumu çözdü YouTube'dan falan bulamadığım 2 gün uğraştığım sorunu şak diye çözdü Gemini de kullandım ama pratik gelmedi ama GPT'nin Plus'u çok gelişmiş ücretli sunulan soru çözum uygulamalarına bile gerek kalmıyor karmaşık problemleri bile çözüyor. Kısaca çok yönlü bir şey ihtiyacınız olur mesela yardım etme ihtimali daha yüksek.

Aktif olarak ikisini de kullanıyorum ama Gemini'nin ücretsiz sürümünü kullanmaktayım. Bugün, Google One ile beraber güzel bir indirim sundu. Sizce hangisi daha iyi? Gemini Pro ile ChatGPT Plus'ı karşılaştırırsanız, hangisini daha başarılı buluyorsunuz?

Bence Gemini daha iyi. Chatgbt eskiden beridir bir tuhaf daha farklı tabirler kullanırım da sosyal kuralları gereği maalesef. Ayrıca çok yanlış bilgi veriyor. Örnek olarak şıklı sorsam bile ya şıkta olmayan bir cevap söylüyor ya da cevabı söylerse de %70 le yanlış söylüyor. Bilgi ile alakalı soru sorsam o kısımlarda biraz daha iyi ama yine yanlış şeyler dediği oldu. Gemini en azından şu an gördüğüm kadarıyla düzgün ve doğru cevaplar ve bilgiler veriyor. Premium kısımlarını ikisinin de bilemem ben para vermiyorum ve açıkçası bunlara para verip Premium'a yükseltmek de bir tuhaf geliyor bana. Kısacası Gemini bence daha iyi DeepSeek kullanıyorum bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kesinlikle Gemini Pro.

Ne iş için kullandığınıza göre cevap çok değişebilir. Şahsi tecrübem, ben makine çevirisi üzerine bir araştırma yapıyorum ve geçenlerde yaptığım çevirinin tablosunu paylaşayım:

1747254390868.png

Detayları çok anlamanıza gerek yok, basitçe özetlemek gerekirse modeller ChatGPT 4o, DeepSeek v3, Gemini flash 2.0. her bir kolon birbirinden farklı bir ölçek ile kıyaslamalarını gösteriyor (0 ile 1 arasında). Gördüğünüz gibi, makine çevirisi açısından bu 3 model neredeyse aynı birbiriyle.

Hiç bakmadıysanız DeepSeek'i de denemenizi tavsiye ederim, yukarıdaki kıyaslamada kullandığım en günceli değil. Ücretsiz olması ve derin düşünme özelliği çok hoşuma gitti ve şimdilik verdiği cevaplar bayağı tatmin edici.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı