ChatGPT yalan söylüyor mu?

Bazı şeyleri bilmiyor. Bunu vurguladığımızdada ha aynen beni yakaldın diye geçiştiriyor ama gine yanlış cevap veriyor.

Hata yapabiliyor. Bazen yanıtlaması çok uzun sürüyor o tarz şeylerde genelde hata yapabiliyor. Kendisi de internetten bakıp söylüyor.

Arkadaşlar bir yazılım müh. Olarak ChatGPT, AiStudio, Gemini, DeepSeek, Claude vb araçları sık sık kullanıyoruz. ChatGPT hariç diğerlerinden hiç şüphe duymadım ama siz de arada ChatGPT'nin yalan söylediğini düşünüyor musunuz? Gerçekten de böyle bir şey var mı ChatGPT sıkıştığı konularda bize yalan söylüyor mu?
yalan değil de hiç emin değil çok basit sorulara çok yanlış cevaplar verebiliyor özellikle seçenekli sorulara verdiği cevaplar akıl alır gibi değil, fikri çok çabuk değişip yanlış olanı savunabiliyor.

ChatGPT nasıl sorarsanız hep ona göre cevap veriyor, onaylıyor. Bazen yanlış olduğu çok belirgin bir şeyi onaylıyor ama detaylı sorunca düzeltiyor. Bir şeyi bir kere değil en az iki kere sormak lazım özellikle “Öyle olduğuna emin misin? Bir kere daha araştır” gibi sorularla.
Bunu da fark ettim. Bir kod attım kodda örneğin x adlı bir fonksiyonda hata var tüm kodu atıp ya bu kodda hata var mı? sanki y fonksiyonunda hata var gibi geldi yazınca x fonksiyonundaki bariz hatayı görmeyip doğru çalışan y fonksiyonunu bozuyor.

Bu dizinin varolduğu yarım saatte, dizinin wikipedia sayfasını atarak inandırdım. Hala gizli yayınlanmış felan diyor. Şimdide dizinin 10.bölümünü analiz ediyor.(Dizi 3.bölümde)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-07-26-13-43-27-665_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-07-26-13-43-27-665_com.openai.chatgpt.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı