ChatGPT yanlış bilgi mi veriyor?

Kimya projem için zayıf etkileşimler konusu ile ilgili sunum yapacağım ChatGPT'ye iyon-dipol zayıf etkileşim midir? Diye sorduğumda hayır bu etkileşim oldukça güçlüdür diyor ama Google da birçok site ve kaynak iyon-dipol etkileşimin zayıf olduğunu söylüyor kime inanacağım ben?
Yapay zekaya tamamen güvenmek saçmalık olur.

Böyle sorular ve ucu açık sorular sormak bence böyle yerlere güvenilmemeli.

%100 bilgiyi doğru vermez sonuçta. Yanlış bir şey yazarsınız sonra sınıfta sorun olur.

Chatgpt kendine bağlı olan veri sinir ağından sorduğun soruyla alakalı rasgele en yakın bilgiyi çeker ve önüne koyar. Chatgpt düşünemez bir chatbot, yapay bir veri sinir ağı sadece bir kıt yapay zeka. Doğru ile yanlış bilgiyi ayırt edemez deposundan rasgele veri koyar önüne.

@713447 Microsoft Bing hakkındaki yorumumu beğenmeme sebebini sorabilir miyim?
Sonuçta ha Google'da kendin araştırıp sitelerde gezip sonuca ulaşmışsın, ha Bing sana o sitelerden alıntı yaparak cevap vermiş ve kaynak belirtmiş, o kaynaklara bakarak cevabın doğruluğunu doğrulamışsın.

@713447 Microsoft Bing hakkındaki yorumumu beğenmeme sebebini sorabilir miyim?
Sonuçta ha Google'da kendin araştırıp sitelerde gezip sonuca ulaşmışsın, ha Bing sana o sitelerden alıntı yaparak cevap vermiş ve kaynak belirtmiş, o kaynaklara bakarak cevabın doğruluğunu doğrulamışsın.
Bing'in olayı aşırı saçma ve tamamen yanlış. Atıyorum Deniz kelimesini aradın wikiden falan rasgele şeyler alıp chatgptye verip yorum yaptırıyor bir kaç link atıştırıyor. Normal chatgptden daha güvenilmez bir halde ve saçma. Hani ilkokulda kompozisyon ödevi yaparlar ya ordan burdan alıp yazarlar aynı onu yapıyor bir olayı yok. Bu yüzden beğenmeme ifadesi verdim.

Bing'in olayı aşırı saçma ve tamamen yanlış. Atıyorum deniz kelimesini aradın wikiden falan rastgele şeyler alıp ChatGPT'ye verip yorum yaptırıyor birkaç link atıştırıyor. Normal ChatGPT'den daha güvenilmez bir halde ve saçma. Hani ilkokulda kompozisyon ödevi yaparlar ya oradan buradan alıp yazarlar aynı onu yapıyor bir olayı yok. Bu yüzden beğenmeme ifadesi verdim.

Konuşma stilini değiştirmeyi düşündünüz mü?
Hem GPT-4 kullanması hem Google'da araştırması açısından "duyarlı" moda aldığınızda epey kararlı sonuçlar veriyor. Dediğiniz olaylar yaratıcı modda olabilir, ben hep duyarlı modda kullanıyorum ve şu ana kadar yanlış bir bilgi verdiği olmadı, tabii soruyu nasıl sorduğunuzun da önemli var, karşınızda yetişkin bir insan değil de her şeyden bir haber bir çocuk varmış gibi sormanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı