ChatGPT yazılımcılık bitiyor mu?

EgoWaixx

Hectopat
Daha fazla  
Chat GPT'yi deneyeyim dedim ve ondan oyun için C# dilinde zıplama kodu istedim ve yazdı. İnsan bir korkuyor yazılımcılık biter mi, insanlar kontrolü yapay zekaya verir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdilik basit ve kısa kodlar yazabiliyor. Bazen de hatalar yapabiliyor. İleride daha karmaşık ve uzun kodlar yazabildiğinde ve bir proje üzerinde kendi kendine çalışabildiğinde işler karışır. Büyük paradigma kaymaları yaşayabiliriz. Gerçek şu ki sadece yazılım değil, başka meslekler de tehlikeye girer bu durumda. Bu nedenle yazılımdan, programlamadan soğumak için geçerli bir sebep değil bu.

Basit şeyleri yapabiliyor. Her kodu doğru yapabilse stack overflow da yasaklanmazdı. Yazılım sektörü insan müdahalesi olmadan ilerlemez. Rahat olun.

Yazılım bilgisi olmadan ileri seviye LinkedIn scrape botu yaptım, önemli olan doğru soruları doğru sıralama ile sormak. Şu anda GPT'ya da Claude'nin yazamayacağı kod yok.

Yazılım bilgisi olmadan ileri seviye LinkedIn scrape botu yaptım, önemli olan doğru soruları doğru sıralama ile sormak. Şu anda GPT'ya da Claude'nin yazamayacağı kod yok.

LinkedIn scraper açık kaynak olarak internette mevcut. GPT bu kaynakları tarayarak kodu yazabilir bunda bir sorun yok. Ben de yakın zamanda bir mobil uygulama için text to speech aktivitesinin tamamını yazdırmıştım. Ama bir şirkette, proje isterlerine, takvimine uygun, proje ekibiyle beraber şirketin yazılım mimarisine uygun olacak şekilde tek başına kod yazamaz. Mühendisler GPT'den faydalanabilir ki şu an bazı şirketlerde GPT4 lisansı veriliyor çalışanlara. Ama GPT tek başına her şeyi yazamaz. Her şekilde insan müdahalesi gerekiyor yani. Şimdilik.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı