ChatGPT yazılımı bitirir mi?

yusufozay6061

Picopat
Daha fazla  
Merhaba ben 7.sınıfım ve yazılım mühendisliği hayalimin mesleği ama şöyle bir endişem var. ChatGPT gitgide gelişiyor bu yazılım mühendisliği bölümünü sizce bitirir mi? ChatGPT'nin yazılım bölümüne nasıl bir etkisi olur?

Çok gelistigi zaman belki 20-30 yil sonra alirsa alir bence. Gunumuz icin bir tehlike gormuyorum zaten bana saçma gelen su bazi projeler muhendislik harikasi sadece kod yazmak degil evrenin gelismis canlilari olan bizler gibi dusunemez bence.

Yazılımcılık, sadece kod yazmak demek değildir. Büyük ölçüde çözüm üretmektir. Yapay zekaya iş yaptırabilmek de belli bir beceri ve birikimle olabilir. Yazılımcılar, yapay zeka ile daha da güçlenir. Çözüm üretme kapasiteleri artar. Kısacası bitirmez. Kendini güncellemeyen yazılımcıları bitebilir. Ki bu, yazılım sektörü oluştuğundan beri böyleydi

Ufak tefek işleri yapan yazılımcılar kalmayacak bunlar ChatGPT tarzı şeylerle halledilecek. Donanımlı kendini geliştiren yazılimcılar yapay zekayı kullanarak işlerini yapacak kısacası bitmeyecek ama sektör daralabilir ihtiyaç duyulan kişi sayısı bakımından.

Merhaba ben 7.sınıfım ve yazılım mühendisliği hayalimin mesleği ama şöyle bir endişem var. ChatGPT gitgide gelişiyor bu yazılım mühendisliği bölümünü sizce bitirir mi? ChatGPT'nin yazılım bölümüne nasıl bir etkisi olur?

Geçenlerde internette kaynağını hatırlamadığım bir yerlerde şöyle bir söz görmüştüm:
Yapay zekanın tamamen yazılımcıların yerine geçmesi mümkün değil. Eğer öyle olsaydı hesap makinesi icat edilince matematikçilere gerek kalmazdı.
Bence de yapay zeka tamamen sektörü bitirip yerini alma gibi bir eylem göstermez. Hata tespiti, güvenlik açıkları tespiti, kod kalite testi ve stabilite kontrolü gibi konularda gözden kaçabilen detayları fark etmeye yarayacak ve geliştirme sürecini hızlandıracak. Yapay zeka her ne kadar "generative" adı altında sunulsa da kaynağı insanların önceden yaptığı inovasyonlar ve ürünler. Sadece bunlara bağlı olarak çözüm üretebilir. Demem o ki, yazılımı bitirmek yerine genişletir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı