ChatGPT'nin Bazen Kafadan Sallaması

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
Sayın Katılımcılar,

Bugün, Cumhuriyet Dönemi Halk Edebiyatı'nın önemli temsilcilerinden Abdurrahim Karakoç, Aşık Veysel, Karacaoğlan ve Yozgat'ın sevilen sanatçılarından Yozgat Sürmelisi'nin şiirleri üzerinden bir yolculuğa çıkalım.

Yozgat Sürmelisi, Yozgat'ın kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunan bir sanatçıdır. Onun "Beni Sen İnandır" adlı eseri, Yozgat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan, geleneksel melodilerle örülü bir örnektir.

Arkadaş böyle bir şey yok nereden uydurdu bunu? 🤣🤣 Neşet Ertaş'ın Yozgat Sürmelisi türküsüyle ilgili bir şey söyledim herif bana bunları dedi. Bir şey bilmeyen öğrencinin kafadan mantıklı şekilde atması gibi oldu bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna ''AI Hallucination'' deniyor. Doğru olmayan şeyleri kesin doğruymuş gibi söyleyebiliyorlar, var olmayan şeyleri uydurabiliyorlar. Bu nedenle LLM'lerin verdiği bilgilere direkt güvenmektense doğruluğunu onaylamak için ekstradan araştırma yapmak lazım.

Son düzenleme:
Biraz öyle galiba.

IMG_20231223_215342.jpg

Buna ''AI Hallucination'' deniyor. Doğru olmayan şeyleri kesin doğruymuş gibi söyleyebiliyorlar, var olmayan şeyleri uydurabiliyorlar. Bu nedenle LLM'lerin verdiği bilgilere direkt güvenmektense doğruluğunu onaylamak için ekstradan araştırma yapmak lazım.

Vay be. Şimdiden bunu yapan yapay zeka elli yıl sonra neler neler yapar. İnsanlara komplo teorisi gibi uçuk saçık fikir gibi falan geliyor bazı şeyler ama aklımızın almadığı milyarlarca şey mümkün aslında. Daha dün mağarada ateş yakmaya uğraşırken şimdi bugünlere geldik. Yarın çok öngörülemez bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı