ChatGPT'nin verdiği key ile Windows 11 etkinleştirme mümkün mü?

animloss

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar,

YouTube'da bir videoya denk geldim. Eleman ChatGPT ile Windows key yaptırıyor ve sistemini etkinleştiriyor. Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse bile sizce yapılması ne kadar doğru? Fikirlerinizi bekliyorum.

Mümkün değil. ChatGPT'nin geçerli bir key yaratması pek mümkün değil. Çünkü yaptığı şey muhtemelen internette dolaşan kullanılmış keyleri alıp onların formatında bir key üretmesidir ve bunun da geçerliliği yoktur.

Mümkün, yapılması doğru değil ama verilen key'e güvenme. Parasıyla OEM key satın alırsanız daha sağlıklı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendim de denedim işe yarıyor ama birkaç gün sonra yeniden Windows etkinleştir çıkabilir.

Merhaba arkadaşlar,

YouTube'da bir videoya denk geldim. Eleman ChatGPT ile Windows key yaptırıyor ve sistemini etkinleştiriyor. Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse bile sizce yapılması ne kadar doğru? Fikirlerinizi bekliyorum.

Enderman'in videosu maalesef olmuyor ben belki olur diye yazdım ve dediği şu lütfen Microsoft'dan satın alınız gibi bir şey demişti bana.

Chat GPT verdiği Key'ler internete bazı sitelerde var chat GPT Key'leri bu sitelerden alıyor.

Hocam ChatGPT bildiğim kadarı ile yazılımını kullanarak aramalar üzerinden keyleri buluyor kendisi üretmiyor yani. Ne kadar doğru bilmiyorum fakat umarım yanlışım yoktur.

Mümkün, yapılması doğru değil ama verilen key'e güvenme. Parasıyla OEM key satın alırsanız daha sağlıklı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendim de denedim işe yarıyor ama birkaç gün sonra yeniden Windows etkinleştir çıkabilir.

Aynen dostum bir yapay zeka Windows gibi binlerce yazılımcının çalıştığı bir şirketin ürününde key çıkartacak evet haklısın. Bir de mesajıma beğenmedim atmış utanmadan. Gördüğün her şeye inanma biraz sorgula.

Özetle: Değil.

Windows'un anahtar doğrulaması şöyle işler;

Öncelikle bu keylerin bir algoritması vardır. Örneğin 7 sayısına bölünebilen sayılar. Tabi ki gerçekte bu algoritmalar çok daha karmaşıktır.

Siz bu keyi girdikten sonra eğer algoritmaya uyarsa ürünü etkinleştirirsiniz, ardından Microsoft'a keyi göndererek sistem keyin geçerli olup olmadığını kontrol eder. İşte bu bahsettiğim 2. adımda keyler işe yaramıyor.

Zaten ChatGPT'nin Windows key algoritmasını bulduğunu sanmıyorum, bulunsaydı yenisi yapılırdı. Genelde bu dediğim 2. adımı, yani Internet'ten doğrulama adımını geçersiz kılmak için KMS değiştiriyorlar.

KMS ise Key Management Services'in kısaltması. Adından da anlaşılacağı gibi sizin Windows'a girdiğiniz keyler bu servise gönderiliyor ve orijinalliği teyit ediliyor. KMS cracklerinde ise bu servisin sunucu adresi değiştirilerek anahtarın daima onaylanmasını sağlıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı