ChatGPT'yi web sitesine entegre etme

aquariuw

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ChatGPT'yi web siteme entegre etmek istiyorum ama doğrudan genel arama ekranını değil de kendi ayarladığım ve siteme göre özelleştirdiğim bir sohbeti bağlamak istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı acaba? Yoksa normal API bağlantısında zaten istediğim şeyi mi yapıyor?

JavaScript:
const apiKey = 'open ai den aldığın api key';
const endpoint = 'https://api.openai.com/v1/engines/davinci-codex/completions'; 

document.getElementById('submitBtn').addEventListener('click', async function () {
    const userText = document.getElementById('userInput').value;

const response = await fetch(endpoint, {
        method: 'POST',
        headers: {
            'Content-Type': 'application/json',
            'Authorization': `Bearer ${apiKey}`,
        },
        body: JSON.stringify({
            prompt: userText,
            max_tokens: 150,
        }),
    });

const data = await response.json();
    const chatbotResponse = data.choices[0].text;

r
    document.getElementById('chatbotOutput').innerText = chatbotResponse;
});

JavaScript:
const apiKey = 'open ai den aldığın api key';
const endpoint = 'https://api.openai.com/v1/engines/davinci-codex/completions';

document.getElementById('submitBtn').addEventListener('click', async function () {
    const userText = document.getElementById('userInput').value;

const response = await fetch(endpoint, {
        method: 'POST',
        headers: {
            'Content-Type': 'application/json',
            'Authorization': `Bearer ${apiKey}`,
        },
        body: JSON.stringify({
            prompt: userText,
            max_tokens: 150,
        }),
    });

const data = await response.json();
    const chatbotResponse = data.choices[0].text;

r
    document.getElementById('chatbotOutput').innerText = chatbotResponse;
});
Teşekkür ederim.

Client tarafında API anahtarı tutulmaz. Kendinize bir API yazmanız ve kendi sitenize özel authentication sistemi yazmanız gerek. Yoksa millet API anahtarı çalar. Sakız misali.

Son düzenleyen: Moderatör:
Client tarafında API anahtarı tutulmaz. Kendinize bir API yazmanız ve kendi sitenize özel authentication sistemi yazmanız gerek. Yoksa millet API anahtarı çalar. Sakız misali.

Evet haklısın. Kullanıcıların API'ye erişim yetkilerini yönetebilecekleri bir sunucu tarafı kimlik doğrulama sistemi kullanmak daha güvenli bir seçenek olur.

Evet haklısın. Kullanıcıların API'ye erişim yetkilerini yönetebilecekleri bir sunucu tarafı kimlik doğrulama sistemi kullanmak daha güvenli bir seçenek olur.

API keyi koruma kısmına gelmeden önce kendime yarattığım bir özel bir GPT'yi bu API ile doğrudan siteme entegre edebiliyorum değil mi? Bunu netleştirebilirsem üzerinde çalışmaya başlayacağım. Yardımınız için teşekkür ederim.

kendime yarattığım bir özel bir GPT'yi
Ne demek istediniz tam olarak anlayamadım ama sisteme entegre edebiliyorsunuz @pottie4r 'nin dediği gibi api keyi korumak lazım

api istekleri için sunucu tarafından program lazım çağrıları sunucu tarafında gerçekleştirmek, API anahtarınızın güvenliğini artırmanıza yardımcı olur

Python:
import openai

openai.api_key = 'your-api-key'

response = openai.Completion.create(
  engine="text-davinci-002",
  prompt="Translate the following English text to Turkish: '{}'",
  max_tokens=60
)

generated_text = response['choices'][0]['text']

open ai python kütüphanesini kullanmayı unutma

Ne demek istediniz tam olarak anlayamadım ama sisteme entegre edebiliyorsunuz @pottie4r'nin dediği gibi API keyi korumak lazım.

API istekleri için sunucu tarafından program lazım çağrıları sunucu tarafında gerçekleştirmek, API anahtarınızın güvenliğini artırmanıza yardımcı olur.

Python:
import openai.

openai.api_key = 'your-api-key'

response = openai.Completion.create(
 engine="text-davinci-002",
 prompt="Translate the following English text to Turkish: '{}'",
 max_tokens=60
)

generated_text = response['choices'][0]['text']

Open AI Python kütüphanesini kullanmayı unutma.

Tekrardan merhaba, şimdi biraz kurcaladım. Postman ile API bağlantısını yapıp sorunsuz bir şekilde yapabiliyorum ama bu doğrudan DALL-E'ya da ChatGPT arama motorunda çalışıyor. Benim ChatGPT4 kullanarak kendim için oluşturduğum bir GPT var. API bağlantısı yaptığım modelin bu olmasını istiyorum.

Şöyle örnekleyebilirim anlatamadıysam, ChatGPT4 üzerinde bir GPT yaratıyorsunuz ve bu GPT kendisini Einstein olarak görüyor ve ona ne sorarsanız Einstein'ın vereceği cevapları veriyor. Şimdi benim kendi web sitemden gelecek olan verinin doğrudan bu GPT'ye gitmesini istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı