Gezginler kesin ama kesin güvenilir değil. Küçükken çoğu şeyi oradan indirirdim, bir şey daha indirdikten sonra bilgisayar bir daha açılmamışt. Zorluklarla açıp format atmıştık. Windows'a bile giremiyorduk. Bilgisayar o zamanlara göre iyi bir donanıma sahipti.
İçinde zararlı dosyalar bulunmaktadır, nasıl olsa her hile programında bulunur. Eğer kendi sitesinden kurarsanız sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ben 1-2 yıl boyunca kullanmıştım şimdi nasıl bir şey oldu bilmiyorum.
Cheat Engine kendi sitesinden indirildiği sürece gayet güvenilir. Av yazılımlarının virüs uyarısı vermesi de normal bir durum. False positive olduğu için göz ardı edilebilir.
Hile korumalı oyunlarda kullanırsanız yasaklama almanız muhtemel. Gerçi bunu siz de biliyorsunuzdur, fakat hatırlatmakta fayda var.
Sen anlamasan da içinde zararlı bir dosya bulunmaktadır. Eğer bulunmazsa zaten hile programı olmaz, hile programı için zararlı en az 1 yazılım gerekir. Şimdi, zararlı deyince bilgisayarı mahvedecek türden algılama. Zararsız olur, zararlı olur ama yine de olur. Benim anlatmak istediğim o.
Kendi sitesinden indirdiğiniz sürece sorun çıkmaz AV'lerin virüs olarak algılaması normal çünkü oyun dosyalarında değişiklik yapıyor. False Positive olduğu için bu uyarıları dikkate almanıza gerek yok. Ama işiniz bittikten sonra kaldırın. Yoksa oyunlardan banlanabilirsiniz.
Sen anlamasan da içinde zararlı bir dosya bulunmaktadır. Eğer bulunmazsa zaten hile programı olmaz, hile programı için zararlı en az 1 yazılım gerekir şimdi zararlı deyince bilgisayarı mahvedecek türden algılama, zararsız olur zararlı olur ama yine de olur. Benim anlatmak istediğim o.
Yahya hocamız güzelce özetlemiş, neden bu kadar sinirlisin? Benim dediğim doğru bir şey, yanlışlık yok. İstersen git araştır dediğimin doğru olduğunu anlayacaksın bay sinirli. Senin virüs programının algılamaması onun içinde zararlı/zararsız virüs olmayacağı anlamına gelmez.