Cheat Engine Rehberi İstiyor Musunuz?

Cheat Engine için detaylı bir rehber hazırlamalı mıyım?

• Evet, Cheat Engine için rehber hazırlanmasını destekliyorum.

• Hayır, gerek yok.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

AhmetKnKc

Megapat
Herkese selam dostlar, bu konuyu açma sebebim Cheat Engine üzerine detaylı Türkçe rehber hazırlamak. Bu rehberde ilk olarak Cheat Engine'nin bize verdiği Tutorial'ın çözümlerini ve anlatımlarını, daha sonrasında ise oyunlar için hazırlanan 3 adımlı öğreticinin çözümlerini ve anlatımlarını göstereceğim. Bu rehber de bittikten sonrasında gerçek oyunlarda hileler hazırlamayı göstereceğim. Gerçek oyunlarda göstereceklerim basit sınırsız mermi gibi işlemler olmayacak, daha çok uçmak gibi hileler olacak.

Haliyle bu rehber hatrı sayılır derecede vakit ve emek istiyor. Normalde CE'nin bize verdiği öğreticinin ilk 5 adımını gösterip bu soruyu soracaktım fakat hazırlamadan sormak istiyorum, sizce bu rehberi hazırlamalı mıyım? Bazılarınız mutlaka "Hile kullanmayın emeğinizle oynayın" gibi cümleler kuracak ve kesinlikle hak veriyorum, fakat şöyle bir durum var; rehberde bulunan bütün içerikler çevrimdışı oyunlar için olacak. Bu durumun etik olup olmadığını da aşağıda tartışabiliriz.

Bu rehberi hazırlamak isteme sebebim ise araştırdığıma göre Cheat Engine için detaylı Türkçe bir rehberin bulunmamasıdır.

Aşağıda ise ilk rehber için hazırladığım bir şablon var fakat tamamen bitmedi çözüm kısımları şuan yok.
Herkese selam, bu rehber içeriğinde sizlere nasıl Cheat Engine sıfırdan ileri seviye kullanılır bunu anlatacağım.

Bu konu ile ilgili rehberler yukarıdaki oylama sonucuna göre devam edecek, eğer beklediğim ilgi gelirse rehberin devamını da hazırlayacağım.
ilk başlarda Cheat Engine'nin bize verdiği Tutorial üzerinden ilk 5 adımı göstererek başlayacağım.

İlk rehberde Cheat Engine'nin nasıl çalıştığını, 1. Tutorial'den 5. Tutorial'e kadar olan çözümleri ve anlatımlarını sizlere kısaca detaylandırarak anlatacağım.

Cheat Engine Nedir?
Cheat Engine, bir uygulamanın/Process'in RAM üzerindeki değerlerini okuyup değiştirmeye yarıyor.
Özellikle çevrimdışı oyunlarda neredeyse bütün bilgiler(Para, can, zırh vb) RAM üzerinde saklanır.

Cheat Engine Neden Online Oyunlarda Çalışmaz?
Online oyunlarda önemli bilgiler sizin bilgisayarınızda değil de sunucu tarafında saklanır. Örneğin çevrimdışı bir oyunda can değeriniz RAM'de saklanırken Valorant gibi çevrimiçi oyunlarda ise bu değeler sunucuda saklanır ve Cheat Engine ile değişim yapmak neredeyse imkansızdır. Eğer bir şekilde değeri değiştirmeyi başarsanız bile hasar aldığınızda sağlığınızın hesaplaması ve asıl sağlığınız sunucuda olduğundan dolayı tekrardan eski haline dönecektir.

Cheat Engine Bütün Tutorial Adımları
Tutorial Çözümlerine başlamadan önce bu rehberde bulunan(2-5) Tutorial'lerin açıklamalarının bazılarını kendim bazılarını ise yapay zeka(chatGPT) yardımı ile Türkçeye çevirip kısalttım ve doğruladım.

Bu pencerenin altında "Health: xxx" metnini görebilirsiniz."Hit me" düğmesine her tıkladığınızda sağlığınız azalır.
Bir sonraki adıma geçmek için bu değeri bulmanız ve 1000 olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Bu pencerede durum çubuğumuzda bilinmeyen bir değer var. Can barı gibi düşünülebilir.
Bu bar 0 ile 500 arası bir değerde, siz her "Hit me" düğmesine bastığınızda can barı azalıyor.
Amacımız ise bu can barının asıl değerini bulup 5000 ile değiştirmek.

Önceki öğreticide tam değer taraması kullandık, ancak bazı oyunlar bilgileri "float" gösterimleri olarak adlandırılan ondalıklı değerlerde saklarlar. Bu basit bellek tarayıcılarının kolay yoldan bulmasını engellemek için.
Float(ondalıklı), noktanın arkasında bazı basamaklara sahip bir değerdir (örneğin 5.12 veya 11321.1 gibi).

Aşağıda sağlığınız ve cephane miktarınızı görüyorsunuz. Her ikisi de ondalıklı olarak saklanır, ancak sağlık(Health) bir float olarak saklanırken ve cephane(Ammo) bir double olarak saklanıyor.
Sağlık(Health) miktarını kaybetmek için "Hit me" düğmesine tıklayın ve cephane(Ammo) miktarını 0.5 azaltmak için "shoot" düğmesine tıklayın.

Devam etmek için HER İKİ değeri de 5000 veya daha yüksek olarak ayarlamanız gerekiyor.

İpucu: double türü için "Hızlı Tara" seçeneğini devre dışı bırakmanız önerilir.
Çözümde Float ve Double arasındaki farklar anlatılacaktır.

Bazı durumlarda bir değerin konumu, oyunu yeniden başlattığınızda veya oynarken bile değişebilir.
Bu durumda hala çalışan bir tablo oluşturmak için 2 şeyi kullanabilirsiniz. Bu adımda, Code Finder işlevini nasıl kullanacağınızı açıklamaya çalışacağım.
Bu adımı geçebilmek için "Change Value" butonuna basıldığında sayıda hiç bir değişiklik olmaması gerekmektedir.

Hayır, gerek yok.​

Dönüp dolaşıp yine bizi birbirimizi bulacak yeterince benzer şeyler var ve bıktık kurtulamıyoruz.
Belki bir eksik olunca şansımız biraz daha artabilir keyifli oyun için. :)

Hayır, gerek yok.​

Dönüp dolaşıp yine bizi birbirimizi bulacak yeterince benzer şeyler var ve bıktık kurtulamıyoruz.
Belki bir eksik olunca şansımız biraz daha artabilir keyifli oyun için. :)

Hocam hazırladığım şablonda bahsetmiştim, online oyunlar için Cheat Engine pek iyi bir tercih değil, Metin 2, Knight Online gibi oyunlarda kullanılıyordu diye hatırlıyorum fakat Anti Cheat algılıyor diye biliyorum oynamadığımdan net bir şey diyemem.

Hocam hazırladığım şablonda bahsetmiştim, online oyunlar için Cheat Engine pek iyi bir tercih değil, Metin 2, Knight Online gibi oyunlarda kullanılıyordu diye hatırlıyorum fakat Anti Cheat algılıyor diye biliyorum oynamadığımdan net bir şey diyemem.

Evet ama yine de online oyunların tümünde engelli değil diye biliyorum mutlaka bir şekilde çok ufakta olsa bir işe yarıyor diye biliyorum o yüzden gerek yok taraftarıyım .

Daha önemli işe yarar rehberler hazırlayabilirsiniz daha farklı konularda.

Teşekkürler. :)

Evet ama yine de online oyunların tümünde engelli değil diye biliyorum mutlaka bir şekilde çok ufakta olsa bir işe yarıyor diye biliyorum o yüzden gerek yok taraftarıyım .

Evet tümünde engellenmiyor fakat engellemeyen oyunlar daha çok eski tip güncel olmayan oyunlardır. Göstereceğim bilgiler çevrimdışı oyunlara yönelik olacağından dolayı Anti Cheat bypass tarzı yöntemlere yer vermeyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı