Cheat Engine'in virüs olarak algılanması

Hamsi ismaH

Hectopat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
728
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Cheat Engine'yi kendi sitesinden indirmeme rağmen virüs algılıyor. Bir kere korumayı duraklatıp kullandım. Oyunda hilemi yaptıktan sonra Cheat Engine'yi kapatmaya çalıştım hata verdi. Görev yöneticisini açarken bile hata vermeye başladı. Sonra PC kapanıp kendisini yeniden başlattı. (Bu arada setupu kurduktan sonra korumayı açmıştım.) Başka bir sürümünü indirmeye falan kalktığımda taranmış dosyaları göster gibi bir şey vardı ona tıkladım 14 dosyadan 7'sinde virüs gözüküyormuş. Farklı farklı dosyaları farklı yazılımlarla taramışlardı. Trojan virüsünü tarayarak bulanda ESET not 32 antivirüstü. Not: Ben sadece tarama sonucu gösterilen şeylere internetten bakıyordum. Benim bilgisayarımda sadece Kaspersky var. Her neyse. Bana virüssüz ya da kurulu halini atabilecek bir arkadaş var mı?
 
Orijinal sitesinden ya da GitHub üzerinden indirebilirsiniz. Zaten virüs olarak algılanıyor ama açık kaynaklı bir program diye biliyorum.
 
Aynı şekilde çoğu uygulamayı virüs olarak görebiliyo ben Comodo ve Avast kullanıyorum. Onlarda da dosya engeli kaldırma var . Orjinal sitesinden indirdiysen sıkıntı yoktur bence . Çalışmasına izin vermiyosa dosya engelini kaldır . Senin virüs programında nasıl olur bilmiyorum.
 
Cheat Engine virüs değildir. Programlar ve oyun dosyaları üzerinde değişiklik yapmaya olanak sağladığı için Antivirüs programları "False Positive" (yanlış anlama) verir, Virustotal sonucunun sebebi de, Antivirüslerin uyarı vermesinin sebebi de budur.


Orijinal sitesinden kurarsanız sorun olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı