Check your Undervolting & OC settings hatası

sfkulusoy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar böyle bir hata alıyorum 2 günden beri. Bazen ekran gidip geliyor, ayarlar bozuluyor. Bazen de Afterburner'dan ayar değişince ekran donuyor, restart atmadan düzelmiyor. Önceden bu ayarla stabil çalışıyordum.

Son düzenleme:
@sfkulusoy RAM sıcaklık değerleriniz (60-75 arası) gayet normal.
Stabil değerleri kendiniz bulmalısınız. Örneğin attığınız görselde MEM'e totalde 8330 MHz vermişsiniz anca RAM'ler 8322'de çalışmış. Hata verdiği esnadaysa frekans hızlarını daha da düşürmüştür. Bu da o bahsettiğiniz hatalara neden olmuş olabilir.
Böyle durumlarda 8150 MHz civarı deneyip bir süre hata almazsa bir miktar daha artırabilir ya da tersi olursa bir miktar daha düşürebilirsiniz.

@er36po Hocam şu an bu şekilde. 1300e çektim şimdilik sorun yok ısı 54 ve 68 derece görünüyor şu an için. Aslında kasamın içi niye bu kadar ısınıyor anlamış değilim. Isı fazla gibi geliyor bana 3 önde, 1ekran kartının altında, 1 üstte temiz hava fanı var, 1 arka egzoz 1'de üstte egzoz fanı olarak toplam 7 fan var. Öndeki fanlar 14cm diğerleri 12cm.

@sfkulusoy yaza girmek üzereyiz; oda sıcaklığı + kasa içi olmasından dolayı normal değerler. Hata almıyorsanız sıkıntı yok.

Kullandığınız fanların sayısı değil, konumları ve en önemlisi de soğutma kapasiteleri önemli.
Kasa içinin 1-2 görselini ve fan özelliklerinizi paylaşabilir misiniz?

@er36po öndeki 3 fan 14cm. Diğerleri 12cm. Sol üst ve arkadaki egzoz fanı olarak taktım. Kasa harici aldığım 3 fan bunlar.
Bu şekil yaptım öneriniz varsa değişip test edebilirim.
Kasa Gametech Galaxy mesh.

Dosya Ekleri

• IMG_20220410_165121.jpg
    247,2 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2022-04-19-00-13-21-728_trendyol.com.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 24
@sfkulusoy kasanızın fan dizaynı oldukça iyi ancak fanlarınız soğutmaktan ziyade havalandırma amaçlı kullanılabilen tarzdalar.
Soğutabilecek fanlar biraz pahalı ancak fiyatlarını hak ediyorlar.
Örneğin bu tarz fanlar. Ya da daha kalitelileri de kullanılabilir. (Hava basınçları sıtandard fanların epey üzerindedir; bu da soğutmada epey etkili kılıyor onları.)

@er36po anladım hocam. Peki konu dışı bir soru sorsam bu sisteme 23K ya alıcı buldum. Sizce satıp yeni bir sistem dizsem mi 3070 Ti buldum bir de Palit model 3 fanli. Soğutması daha iyi olur aynı getirisi var ortalama. 14bine falan bırakır gibi. Kalan 9 bine ya 11400F sistem ya da 12400F sistem dizmeyi düşünüyorum. 5600X 5800X pahalı olduğu için.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-04-18-14-44-27-578_com.abtnprojects.ambatana.jpg
    82,7 KB · Görüntüleme: 32
@sfkulusoy sistem önerilerinden bulunmuyorum ama almak istediğiniz 3070 Ti, sizdeki normal 3070'ten daha serin çalışmayacaktır. 3 fanlı da olsa, Ti seriler her zaman daha fazla ısınır. Ayrıca, önermiş olsam; mining için Ti serisi yerine normal modelleri öneririm. Sistemi güncelleme niyetiniz varsa, kartınızın, özetle OC halini almak yerine bir üst modelini düşünebilisiniz bence.

@er36po hmm yine bundan sıcak olacak yani. Peki AMD serisi kartlar nasıl hocam 6800XT falan? Malum 3080'ler biraz uçuk fiyat o banda çıkamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…