. Cherry-Supreme Sistem ve Monitör Değerlendirmesi

Bütçe
5500

Ahmet5550

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sürekli bir toplamaya hevesleniyordum fakat hiç bir zaman nasip olmadı. Şimdi elime bir miktar para geçti ve Allah'ın izniyle alacağım. Almadan önce sizlerin fikirlerini almak istedim. Ne de olsa el elden üstündür. Gelelim sisteme. Cherry-Supreme bu sistemde 1600 işlemci ve TOSHIBA TR200 240 GB SSD değişikliği yaptım. Monitör olarak ASUS 24" VP248H bunu düşündüm. Fakat içerisinden HDMI kablo çıkmıyormuş. Bir de kablo lazım. Onun içinde tavsiye bekliyorum. Kasada fan eksik fakat şimdilik elimde olan eski fanlarımı takacağım daha sonra elime para geçtiğinde daha iyilerini alırım. Sizinde tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Tek siteden hazır olmasını rica ediyorum kendim toplamayacağım. Bir de ITOPYA üzerinden olursa çok daha iyi olur çünkü UPS kargo ile gönderiyorlar. Bizim buradaki diğer kargo şirketleri çok düzgün çalışmıyor. Birde monitör tavsiyesi isteyeceğim. Onunda aynı site üzerinden olması gerek. Taksit yaptıracağımdan ayrı ayrı olmasın.

Son düzenleme:
Sürekli bir toplamaya hevesleniyordum fakat hiç bir zaman nasip olmadı. Şimdi elime bir miktar para geçti ve Allah'ın izniyle alacağım. Almadan önce sizlerin fikirlerini almak istedim. Ne de olsa el elden üstündür. Gelelim sisteme. Cherry-Supreme bu sistemde 1600 işlemci ve TOSHIBA TR200 240 GB SSD değişikliği yaptım. Monitör olarak ASUS 24" VP248H bunu düşündüm. Kasada fan eksik fakat şimdilik elimde olan eski fanlarımı takacağım daha sonra elime para geçtiğinde daha iyilerini alırım. Sizinde tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Tek siteden hazır olmasını rica ediyorum kendim toplamayacağım. Bir de ITOPYA üzerinden olursa çok daha iyi olur çünkü UPS kargo ile gönderiyorlar. Bizim buradaki diğer kargo şirketleri çok düzgün çalışmıyor. Birde monitör tavsiyesi isteyeceğim. Onunda aynı site üzerinden olması gerek. Taksit yaptıracağımdan ayrı ayrı olmasın.
TR200 yerine başka SSD seçin. Kronik sorunu var.

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama arasında 200 TL civarında fiyat farkı var. Zaten o fiyatta bir şeyler alabilsem Corsair SSD alırım. Dediğim gibi SSD değiştirmem.
İnanın bana sırf kalite için bile 480 GB yerine 240 GB SSD alınır. 240 GB alın. Sonradan 1 TB HDD veya 500 GB SSD ekleyip bitirirsiniz.

Alamam kardeşim zaten 240 alıyorum. Bütçeyi zorlamışım. İleride alırım bir Samsung SSD olur biter.
O zaman yapacak bir şey yok gibi. 480 GB alıyorsun sandım, sistem 480 GB SSD ile kurulduğu için.
İşletim sistemini tekrardan kurmak falan işkence olmayacaksa öyle yap o zaman. İleride 860 EVO alıp işletim sistemini klonlarsın. Sonra TR200'ü sistemden sökersin, olur biter.

O zaman yapacak bir şey yok gibi. 480 GB alıyorsun sandım, sistem 480 GB SSD ile kurulduğu için.
İşletim sistemini tekrardan kurmak falan işkence olmayacaksa öyle yap o zaman. İleride 860 EVO alıp işletim sistemini klonlarsın. Sonra TR200'ü sistemden sökersin, olur biter.
Madem kronik sorunlu SSD, maliyeti düşürmek için ADATA SSD almaya karar verdim. İkisi de sorunlu nasıl olsa. Aldığımda temiz kurulum yaparım sıkıntı kalmaz. Diğer SSD'de sıkıntı çıkarmazsa devam ederim kullanmaya bozulana kadar.
Ben sistemi genel olarak değerlendirmenizi istedim. Ayrıca monitör olarak LG monitör stoklara gelmiş. Onu almaya karar verdim. Hem içerisinden HDMI kablo da çıkıyor.

Madem kronik sorunlu SSD, maliyeti düşürmek için ADATA SSD almaya karar verdim. İkisi de sorunlu nasıl olsa. Aldığımda temiz kurulum yaparım sıkıntı kalmaz. Diğer SSD'de sıkıntı çıkarmazsa devam ederim kullanmaya bozulana kadar.
Ben sistemi genel olarak değerlendirmenizi istedim. Ayrıca monitör olarak LG monitör stoklara gelmiş. Onu almaya karar verdim. Hem içerisinden HDMI kablo da çıkıyor.
LG Monitör ün linkini atabilir misin hocam?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı