emre2558
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Herkese merhaba, arkadaşlar, 2024 Eylül ayında sıfır Tiggo 8 Pro Max exceptional aldık araç 10000km oldu. Başlarda yakıt ekonomisi haricinde başka bir sorun yoktu, önceki aracımız 2012 Megane 3 1.5 dizel olduğu için yakıt konusunda bu araç hem benzinli hem de ağır bir SUV olduğu için ister istemez daha dikkatli kullanmama yol açtı. Son aylarda aracın Rot'u kaydı ve 3. kez servise götürmeme rağmen rot bir türlü tutmuyor her defasında en başından rot ayarı ve kalibrasyon yapılmasına rağmen 3. veya 4. günden itibaren yapılan rot tekrardan bozuluyor, bayiden sıfır araç alıp baş ağrıtmasın diye aldığımız araç son aylarda iki haftada bir beni servise götürdüğü için can sıkmaya başladı, araca karşı olan ilgim sevgim ve hevesim tamamen kaçtı denebilir. Şu anda aklımda yeni Tesla model y juniper var aracın bayı fiyatı 1 milyon 866 bin TL civarında Cherry'nin ise şu an bayi liste fiyatı 2.5 milyon TL ikinci elden 2 milyon civarına satma fikri var aklımda fakat aklımdaki asıl sorular şunlar; 4 kişilik bir aileyiz ve tek aracımız var, İstanbul'da yaşıyoruz. Memlekete(Kayseri) veya uzun yola gitmek istediğimizde elektrikli araç evdeki tek araç olacağı için ne kadar mantıklı, ne kadar dur kalk yapmamız gerekecek, şarj için ne kadar sıra beklememiz gerekecek ve şarj süresi ne kadar sürecek? Aklımdaki sorular genel olarak bunlar hepsiyle de ilgili az buçuk bilgim var fakat tek araç olacağı için çok kararsızım. Yakıt ekonomisi olarak baktığımda zaten söylenecek söz yok 500-600 TL civarına İstanbul'da dört dönebilirim (şu anki aracımıza ayda yaklaşık 2.5 depo benzin alıyorum, yaklaşık 6000TL civarında) ama iş uzun yola geldiğinde durum nasıl olur bilmiyorum. Hoş uzun yollarda illaki mola veriyoruz bu süreçte elektrikli bir araba olduğunda o mola süresini biraz daha uzatıp aracın şarj olmasını bekleyebiliriz.
+Fakat bayramlarda seyranlarda şarj istasyonları tıklım tıklım oluyor hadi onu da şarj yerini rezerve ederek bir şekilde kısa süre içerisinde aracı şarj edip yola devam ettik diyelim. Kafamdaki soruların ve sorunların hepsine bir yanıtım var ancak bu yanıtlar Chery'den soğuduğum Tesla almak istediğim için mi bilemiyorum. Uzun lafın kısası 4 kişilik bir aile için Tek aracın elektrikli olması mantıklı mı? (Bahsesttiğim Tesla SR(Standart Range 500km menzili olan versiyon)
+Fakat bayramlarda seyranlarda şarj istasyonları tıklım tıklım oluyor hadi onu da şarj yerini rezerve ederek bir şekilde kısa süre içerisinde aracı şarj edip yola devam ettik diyelim. Kafamdaki soruların ve sorunların hepsine bir yanıtım var ancak bu yanıtlar Chery'den soğuduğum Tesla almak istediğim için mi bilemiyorum. Uzun lafın kısası 4 kişilik bir aile için Tek aracın elektrikli olması mantıklı mı? (Bahsesttiğim Tesla SR(Standart Range 500km menzili olan versiyon)