Chery niye bu kadar ucuz?

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Benim pederde 2023 duster prestige paket var neredeyse Chery ile aynı fiyat ama duster Chery'nin yanında brodway gibi duruyor. Tasarım olarak dağlar kadar fark var. Duster yıllardır aynı arabayı çıkartıp tasarım olarak üstüne hiçbir şey koymaması da ayrı bir konu. Avrupa'da en cok satılan arabalar listesine giriyorsunuz. Kardesim Dacia olarak azıcık tasarım üzerinde çalışın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Piyasada yeni olduğu için kendini alıştırıyor. Dacia yılların markası zaten ne yapsa her türlü satıyor.

Benim pederde 2023 duster prestige paket var neredeyse Chery ile aynı fiyat ama duster Chery'nin yanında brodway gibi duruyor. Tasarım olarak dağlar kadar fark var. Duster yıllardır aynı arabayı çıkartıp tasarım olarak üstüne hiçbir şey koymaması da ayrı bir konu. Avrupa'da en cok satılan arabalar listesine giriyorsunuz. Kardesim Dacia olarak azıcık tasarım üzerinde çalışın.

Chery güvenilir bir marka olmadığı için şu an gönülleri almaya çalışıyor ve ayrıca döviz kuru farkından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Chery güvenilir bir marka olmadığı için şu an gönülleri almaya çalışıyor ve ayrıca döviz kuru farkından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Güvenilir değil derken? Nasıl bir hata yapmışlar da güvenilir değiller? Döviz kuru farkını da anlamadım, Türk lirası değersiz sonuçta. Ha Çin'den ithal edilmiş ha Fransa'dan. Dövizle arasındaki bağlantı nedir?

Güvenilir değil derken? Nasıl bir hata yapmışlar da güvenilir değiller? Döviz kuru farkını da anlamadım, Türk lirası değersiz sonuçta. Ha Çin'den ithal edilmiş ha Fransa'dan. Dövizle arasındaki bağlantı nedir?

Cherry ortalama 10-15 sene öncesinden günümüze kadar sattığı arabanın arkasında durmadı. Satış sonrası destek dediğimiz yedek parça problemini hala çözemediler. Araba bir yerlerden bir şekilde geliyor ve gerisi firma için hiç önemli değil. 10-15 senedir araçlarındaki arızaları gidermeye çalışan bir sürü insan var. Bu yedek parça krizinden kaynaklı ülkemizde bir güven problemi oluştu.
Döviz konusuna gelecek olursak. İthalatta belli başlı önemli hususlar mevcut. Döviz tipine göre uygulanan vergi miktarı var. Ekstra döviz birim fiyatı var.
Bunlar satış fiyatı üzerinde etkili bir rol oynuyor.

1697710553819.png

1697710563577.png

Cherry ortalama 10-15 sene öncesinden günümüze kadar sattığı arabanın arkasında durmadı. Satış sonrası destek dediğimiz yedek parça problemini hala çözemediler. Araba bir yerlerden bir şekilde geliyor ve gerisi firma için hiç önemli değil. 10-15 senedir araçlarındaki arızaları gidermeye çalışan bir sürü insan var. Bu yedek parça krizinden kaynaklı ülkemizde bir güven problemi oluştu.
Döviz konusuna gelecek olursak. İthalatta belli başlı önemli hususlar mevcut. Döviz tipine göre uygulanan vergi miktarı var. Ekstra döviz birim fiyatı var.
Bunlar satış fiyatı üzerinde etkili bir rol oynuyor.

Eki Görüntüle 1982565

Eki Görüntüle 1982566

Attığınız şikayetvar sitesinde ülkemizde 60 70 yıldır satış yapan alman devleri hakkında açılmış binlerce yedek parça mağduriyetini konu alan post görebilirsiniz. Attığınız birimleri gösteren döviz açıklaması hiçbir açıklama değeri taşımadığı gibi gülünç bir duruma da taşıdı konuyu. Birim hesabı yapamazsınız bu şekilde, birim sadece rakamsal değerler. 1 japon yeninin 20 kuruş olduğunu gösterip onlardan daha üstün bir seviyedeyiz demekten hiçbir farkı yok bu görseli atmanın.

Attığınız Şikayetvar sitesinde ülkemizde 60 70 yıldır satış yapan alman devleri hakkında açılmış binlerce yedek parça mağduriyetini konu alan post görebilirsiniz. Attığınız birimleri gösteren döviz açıklaması hiçbir açıklama değeri taşımadığı gibi gülünç bir duruma da taşıdı konuyu. Birim hesabı yapamazsınız bu şekilde, birim sadece rakamsal değerler. 1 Japon yeninin 20 kuruş olduğunu gösterip onlardan daha üstün bir seviyedeyiz demekten hiçbir farkı yok bu görseli atmanın.

Chery Omoda 5 aracı referans alalım.
Bu araç ülkemize YUAN para birimi ile geliyor. Bu aracın birim fiyatı 110.000YUAN yani TL'ye çevirince 430.000TL yapıyor.
Bu aracın Almanya'da birim fiyatı 18.000EURO yani 530.000TL.
Eğer araç Çin'den değil Avrupa'dan geliyor olsaydı 100.000TL birim farkı oluşacaktı.

Benzer örneği Volvo S60 modeli içinde verebiliriz.
Aracı dünyada bir tek Amerika'da üretiyorlardı. Dolar fiyatından ve gümrük maliyetinden dolayı Çin'e fabrika kurdular oradan ithal ettiler.

Bence biraz gümrük maliyetlerini araştırmanızı ve öğrenmenizi öneririm, aksi takdirde size gülmeye devam edeceğim. Ülkemizde gümrük masrafları ithal edilen ülkeye göre değişmektedir. Bu gümrük masraflarının hesaplanmasında döviz kurunun çok büyük bir önemi var.

Attığınız Şikayetvar sitesinde ülkemizde 60 70 yıldır satış yapan alman devleri hakkında açılmış binlerce yedek parça mağduriyetini konu alan post görebilirsiniz.

Yedek parça krizi ve sorunu yaşanabilir. Önemli olan bu krizin çözüme kavuşturulmasıdır.
Ben de Nissan Navara aracımda yedek parça sorunu yaşadım ama sonuç olarak bunu bir şekilde çözdük.
Ayrıca binlerce post olmasının sebebi sanırım kullanıcı sayısı. 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı