Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Bende gaza geldim

Güçlü bir işlemci var, 16 RAM var, kasa var, anakart ta var M.2 slot var. 500 M.2 var sadece geriye sistemi kurup HDD alsam mi? Anakartta 6 SATA yeri var. 6x8 TB =48 TB alsam ölü bir yatırım mi olur?

Boşta 12 tane makine de var satacaktım, para kazanacağımı bilsem her anakartta 4 poşet var. 1 SSD + 3 SATA portu X8tbx12= 288 TB kapasite olur.
Gerçi SATA coklayicilar vardı onlarla da artırılabilir kapasite ama iste bu harcanan paraları kurtarır mi?

Aynı anda kaç plotting yapıyorsunuz ve kaç dakikada bitiyor?
500GB NVMe SSD kullanıyorum.
SSD: PNY CS3030

Normal şartlarda aynı anda en fazla 1 tane yapabiliyorum ama 2 tane de yapmak mümkün.
Paralel olarak seçtiğimizde yeni bir seçenek daha açılıyor. Onunla gecikmeyi ayarlayabilirsin. Bende deneme yanılma yoluyla bana en ideal 70dk gecikme ile 2.ploting işlemini başlatıyorum. Öyle oluyor. Ploting işleminde %50 tamamlandıktan sonra boyutu düşüyor. Ona denk getirmeye çalıştım.

Toplam 10GB RAM ve 8 çekirdek veriyorum.

Yaklaşık 6 saat sürüyor.
Harici HDD'de kullanabilirsin.
Şuanlık kazançlı olur ama seninde havuza katılman lazım. Tek başına zor olur kazanmak herhalde.

Hocam hayaller çok güzelde bence o kadar ileriye gitmeyelim şu an bendeki PC de 16 RAM Ryzen 5 3600 var M.2 slot 4 SATA 1 M.2 SSD ve 3 HDD almayı planlıyorum. Lakin kutuda hazır bekletip biraz daha netleşince gireyim istiyorum. Olmazsa 200 300 zarara satarım niyetindeyim

Hocam zaten bu şekilde yayılır toptancıda çalışan arkadaşım aradı bugün HDD alıyor millet dedi bırak ekran kartını ben umursamadım.

HDD al sat bile para kazandırır, verim alamazsan

Bu para bir tek bana mi bir üç kagıt var gibi geliyor

SSD için aynı şey geçerli değil. Arsa oluşturma işlemi, SSD'yi öldürüyor.

Şuan 70 saatte 24TB veri yazdım. Sağlık %95.

SSD için aynı şey geçerli değil. Arsa oluşturma işlemi, SSD'yi öldürüyor.

Şu an 70 saatte 24TB veri yazdım. Sağlık %95.

SSD ömrünü kısaltıyor o zaman, peki bir bilgisayar 1 TB ya da 512 SSD olsa 50 TB alanı sorunsuz yeter mi? Toplam 500 yakın plots gerekiyor. Yanı 1 TB veya 512 SSD olduğunda 500 plots için yeterli olur mu?

Once veri SSD inecek sonra plots taşınacak sanırım. İndikten sonra 500 plots aynı anda kopyalayabilir mi yoksa tek tek mi yapıyor?

Bir de diskler dolduğunda ne olacak? Silip tekrar mi plots açacağız mantık ne?

Sağlık açısından ise yeterli olur.
Öşüm testlerinde PB'larca veri yazılıyordu. Sorun çıkmıyordu.

Önce SSD'ye ondan sonra HDD'e.
Plot kopyalama derken?

SSD dolmuyor. HDD dolunca bir şey olmayacak. Olay zaten dolması.

Doldu diyelim dolu durdukça her ay para mi kazandıracak yoksa bir kere kazandıracak ondan sonra dolu tutmak zorundayız ?

hesaplama sitesine yazında 500 plots denk geliyor. Bu plots nedir bilmiyorum.

Doldu diyelim dolu durdukça her ay para mi kazandıracak yoksa bir kere kazandıracak ondan sonra dolu tutmak zorundayız?

Hesaplama sitesine yazında 500 plots denk geliyor. Bu plots nedir bilmiyorum.
Dolu durdukça para kazandıracak.

Her plot HDD'de yaklaşık 108GB yer kaplıyor. Bu plotlar sayesinde para kazanıyoruz.
Bu arada internetten bir şey indirmiyor.

Dolu durdukça para kazandıracak.

Her plot HDD'de yaklaşık 108 GB yer kaplıyor. Bu plotlar sayesinde para kazanıyoruz.
Bu arada internetten bir şey indirmiyor.

Bir video izledim internetten indiriyor dedi adam o yüzden dedim hocam.
Yanı anda kaç plot oluşturabiliyor.
Plot bittikten sonra farm mi başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…