Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Güncelleme!!!

Ploting işlemi yaparken bir şey fark ettim. Ploting işlemine 10 çekirdek vermiştim. Bende 12 çekirdek var. Tam kapasite çalışmıyorlardı. Bende ek bir disk ile daha fazla ploting yapma emri verdim. Şuan aynı anda 6 tane yapıyorum. İşlemci kullanımı %80. Sizde dikkatli bakarsanız fark edeceksiniz.

RAM'de aynı şekilde.

1 TB ssd + 1 TB hdd mi, yoksa 1 TB + 8 TB hdd mi?

Ayrıca şu an herhangi bir borsada listeli mi bu coin, yani bu para çekilebilir mi? Son soru : İşlemcim i5 4460 8gb ram, olumsuz bir etkisi olur mu kazıma?

K32 yapıyorum başka bilgisayardan de plot yapmaya devam edeceğim.
4 saatte 300GB yapıyor ise günde 1.8TB yapar benim sistemle. Yani aldığım 24TB diskleri kendi bilgisayarımda 13-15 günde doldurmuş olurum.

Hocam sisteminiz nedir tam olarak ne yapıyorsunuz 300 GB iyi bir rakam gibi görünüyor. Nasıl yaptığınızı adım adim.
Paylaşır misiniz? Bir çok kişi yararlanacaktır bundan.
Bilgim yok.

Aynı chia hesabı ile başka bilgisayarlardan da giriş yapıp orada da plot yapın daha sonra ana diske atarsınız plotları.

Hocam plotlari yaparken direk diski hedef olarak gösteriyorum herhangi bir bir klasör seçmiyorum.(yani D sürücüsü ya da e sürücüsü diye seçiyorum doğru mu yapıyorum, bu şekilde taşıma yapabilir miyim ileride?

6 tane yaparken ayarlarınız ne hocam.
Bende de 2 tane disk var.
K32 seçiyorum.
2 plot seçiyorum.
RAM ve işlemci ayarlıyorum. (RAM 8 (7 yaziyorum) işlemci 8 çekirdek 8 yapıyorum.
Sonra geçici yere D seçiyorum
Kalıcı plot D ya e seçiyorum.
Başlatıyorum.

Yanlışım var mi sizin plot ayarlarınız.

Son düzenleme:
Hocam sisteminiz nedir tam olarak ne yapıyorsunuz 300 GB iyi bir rakam gibi görünüyor. Nasıl yaptığınızı adım adim.
Paylaşır misiniz? Bir çok kişi yararlanacaktır bundan.

Art arda 2 tane ya da 3 tane Emir veriyorum SSD depolama durumuna göre aşağı görsellerden anlayabilirsiniz.
Her bir plot emri için 8000 MB RAM 8 çekirdek işlemci ayarlıyorum. İsmini de plt1 ve katları şeklinde yapıyorum 3 tane ya da 2 tane kuyruğa eklemeli yapıyorum bir plot bittiğinde diğerine başlasın diye. 100GB plot için SSD'den 250GB alan gidiyor 1TB SSD için art arda 3 plot yapılıyor kuyruğa eklemeli yapmak için de HDD kapasiteniz ne ise ona göre yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• plt ayarları.png
    97,8 KB · Görüntüleme: 83
  • plt ayar 2.png
    94,6 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:

Bruh moment öyle bir andırki

Deniyorum hocam.

Benim birkaç sorum var. 2 çekirdekli işlemcili ve 6 GB RAM'li bilgisayara 1TB HDD alsam kazım yapabilir miyim? İkinci sorum ise eğer yapabilirsem kazancı günlük alabilmek için havuza falan mı katılmak gerekiyor?

Benim birkaç sorum var. 2 çekirdekli işlemcili ve 6 GB RAM'li bilgisayara 1TB HDD alsam kazım yapabilir miyim? İkinci sorum ise eğer yapabilirsem kazancı günlük alabilmek için havuza falan mı katılmak gerekiyor?
1TB ile bu işe girilmez.
Bilgisayar da zayıf biraz arsa oluşturman uzun sürer.
Günlük kazanç istiyorsan havuza katılmak zorundasın.

Hocam 8TB Hdd ile 1TB Ssd 16TB ile 2TB Ssd şart mı? Bilginiz var mı bu konuda ve yeni havuz sistemini kullanıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…