Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Merhaba arkadaşlar,
WD 5TB'lık 2,5 inch Usb 3.0 taşınabilir hdd ye tarlaları kursak sorun olurmu? Yada üretim hızına etki edermi? Bahsettiğim taşınabilir hdd yeterli mi?
Teşekkür ederim. Ramazan bayramınız kutlu olsun.

Yeterli hocam. Üretim hızı Plot'un boyutuna bağlı olduğu için HDD daha iyi. Plot oluştururken temp dosyalarını SSD ile oluşturursanız daha hızlı plot kurarsınız. Taşınabilir olması sıkıntı yaratmaz.

Çok teşekkür ederim. HDD fiyatları uçmuş. 1000tl ye WD 5TB taşınabilir hdd lerden almak ucuz ve mantıklı gibi geldi. Eğer üretim kısmını etkilemiyorsa elimde bulananın yanına bir 5tb daha alayım diyorum. Birde tarlaları kurduktan sonra yani plot işlemi bittikten sonra 2 adet usb den bağlı 5'er TB lık usb hdd ler için i3 2120 işlemci ve 8gb ram yaterli olurmu?

Yeterli. Ama plot oluşturken zorlanabilirsiniz.

Yeterli. Ama plot oluşturken zorlanabilirsiniz.
Plot oluştururken geçici dosyalar için kingston 1tb a2000, tarla için diğer a2000 ni kullanıyorum. Daha sonrasında oluşan tarlaları harici diske aktarıp üretimi oradan yapmayı planlıyorum. Sıkıntı olurmu sizce?

Taşınıyor mu bilmiyorum.

Arkadaşlar birkaç sorum var cevaplayabilen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

1- Bu işlem için 2 adet m2 ssd ve 2 adet 16 tb hdd almak mı daha mantıklı bunu yaparken plot oluşturma işlemlerini 1 m2 den 1 hdd ye tarzında yaparsak hızımız 2 katına mı çıkmış oluyor yoksa 512 gb bir adet m2 ssd alıp 2 adet 16 tb ve kalan para ile birdaha hdd almak mı mantıklı ?

2- Plot oluştururken elektrik kesintisi vb. durumlarda oluşturulan plotlarda dahil olmak üzere bütün emek boşa mı gitmiş oluyor ?

3- Chia Calculator - How much can I earn farming Chia (XCH)? bu sitede ki üstte network yazan kısımda Expected time to win kısmının altında ki süre tam olarak ne anlama geliyor yani burada bu süre neye göre hesaplanıyor ve söylediğim gibi bir sistemde sizce havuzdan kazım yapmak mı yoksa kendim mi kazım yapmam mantıklı ? Eğer bir adet chia coin kazma süresi ise Chia coin 1000 küsür dolarken neden alt kısımda aylık kazançta 2000 dolar gibi bir para yazıyor eğer iki Chia Coin ise neden tam olarak 2 katı yazmıyor ?

4- Ayrıca bu dediğim donanımları kiralayarak kazım işlemine başlayacağım ve fiziksel olarak bu donanımlara dokunamayacağım. Sizce plot oluşturma işlemlerinde elektrik kesintisi ve benzeri durumlarda ki gibi işlemi yarıda kestiğimizde oluşan bir problemden dolayı oluşturulan plotlar boşa mı gidiyor ?

Çok Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_16.png
    67,7 KB · Görüntüleme: 59

3 aya kalmaz hocam havuz tek çare oda oturana kadar çok ciddi oranda üretim potansiyeli düşecektir. Artık ne kazanırsak kardır diyeceğiz, İnşallah yatırdığımız parayı en kötü kurtarırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…