Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Hocam elinizde varsa girebilirsiniz. RAM miktarı ve iş parçacıkları sadece plot oluştururken işe yarıyor, plot oluşturulup kazıma başlandığında önemi kalmıyor. RAM ve iş parçacıklarının en fazla yarısını verin yoksa uygulama çöker.

Elimde bu iş için ayırabileceğim bir parça yok ne yazık ki. Dediğim gibi 8TB HDD ve 1TB SSD almayı düşünüyordum. Dediğiniz gibi değerleri veririm. (yarısı) Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Sizce karlı olur mu bu parçalarla?

Bence 1 TB SSD almaya çok gerek yok. İsterseniz teker teker K32'lik plotlar oluşturmak için 480 GB da alabilirisiniz. Karar sizin. Şu an aylık 700$ kazandırıyor ama değişebilir.

Anladım hocam. Peki ben burda Chia Coin kazarken/bulurken oyun oynasam bir şey olur mu?

Selamlar bende 40 tb alıp girsem mi? Ya da 18 tb hardisk alıp yanına SSD mi eklesem. Nasıl bir yol izlenmeli. SSD yeri var anakartta nvme yok. Bu SSD veya nvme ne işe yarıyor!
Hocam 18 TB HDD ye kaç günde plot kurulur. Nvme destekli anakart yok. SSD mi alsam. Yoksa hep mi HDD deyi mi kullansam?

Son düzenleme:
Samsung evo 970 plus ile k32'lik plotlar oluşturuyorum ancak 4:30 saat geçmesine rağmen %30 başlarda yavaş mı ilerliyor yoksa bir anormallik mi var ?

Bende 20 TB HDD, 500 GB SSD ve 6 çekirdek 12 iş parçacıklı işlemci sipariş verdim. Sipariş gelene kadar elimde bulunan 4 çekirdek işlemci ve 1 TB HDD ile deneme amaçlı plot oluşturayım dedim. Elimde SSD olmamasına rağmen 10 saatte 1 plot oluşturabildim.

Gayet normal eğer m2 ssd değil ise.

bir yandan senkronize olurken bir yandan plot oluşturunca, plot oluşturma süresi artıyor mu?
benim de pc 4 çekirdek 8gb ram ve ssd ile 17 saat sürüyor, senkronize olmaya devam ettiğinden bu kadar geç plot oluşturduğunu düşünüyorum, ssd olmadan 4 çekirdek ile 10 saat çok çok iyi gibi..
Samsung evo 970 plus ile k32'lik plotlar oluşturuyorum ancak 4:30 saat geçmesine rağmen %30 başlarda yavaş mı ilerliyor yoksa bir anormallik mi var ?
hocam deneme yanılma ile ölçmeye çalışıyorum plot süresindeki değişikliği, plot yaparken pc'yi kullanmazsan ve ekran kartı devreden çıkarsa, yani ekrana görüntü gelmezse daha hızlı yapıyor gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…