Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

3 tane 4 TB alabilirim, elimde boş 1 adet 500 GB Nvme M2 SSD var ama bu işin daha tam olarak nasıl yapıldığı konusuna hakim değilim. Zaten Eth kazımı yapıyorum, ikisi beraber nasıl olur onu da bilmiyorum.
Ben anladığım kadarını sana anlatayım, ben de acemiyim.
M2 SSD geçici bölüm oluşturmada işe yarıyor.
İşlemi bayağı hızlandırıyor.
512 GB ile aynı anda 2 plot basabilirsin en fazla.
Çünkü 239 GB geçici yer gerekiyor.
Bende 1 TB M2SSD var.
3 tane basabilirsin diyorlar ama ben tek tek basıyorum.
Şimdilik acelem yok. HDD'ler gelince bakacağım.

HDD'ler ise asıl tarla yerimiz.
Sıkıştırıp HDD'lerde plot oluşturuluyor ve farming yapılan kısım burası.

Dikkat etmemiz gereken plotlama kısmı.
İnternete yükleniyor.
RAM gerekli.
İşlemciye yük bindiriyor.
Yarıda kalırsa yeniden başlamak zorundayız.
Ben 16 GB RAM'in 8GB'ını bu işe ayırdım.
6 çekirdekli işlemcimin de 4 çekirdeğini ayırdım.

Gözlemlediklerim;
Plotlama yaparken işlemciye başka işlem yaptırırsak (mesela veri transferi gibi) işlem çok uzun sürüyor.
Mümkünse monitörü kapatın, inanın fark ediyor.
Plotlama bitene kadar PC'yi rahatsız etmeyin.
Ben GPU ile ETH kazıyorum, bir yandan da buna başladım.
hocam bir plotu bitirmeniz ne kadar sürdü?

Sabah 10.00 da başlamıştım. 16'da %100 oldu. 6 saat yani.
M2SSD kullanıyorum.

Sabah 10.00 da başlamıştım. 16'da %100 oldu. 6 saat yani.
M2SSD kullanıyorum.
bende de m2 ssd var ancak kasada pcie1x slotuna taktım kasa eski olduğundan, plot yapmak 16 saat sürüyor, sebebini de buldum, ssd sata ile de 16 saat sürdüğü yazıyor, yani gerçek hızını kullanamıyorum m2'nin..

M.2 NVMe mi M.2 SATA mı? NVMe'ler M.2 satalardan en az 4-5 kat fazla yazar. Elinde M.2 NVMe olsa bile PCI-3 desteğin yoksa NVMe'nin hızından yararlanamazsın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar programa 28 çekirdek verdim baştaki plotlamada kullanıyor ama sonra kullanmıyor 4 çekirdek ve 6750 RAM verdiğinizde stabil aynı düzeyde gidiyor. Benim gibi 1 TB M.2 niz varsa 3 tane bu şekilde plot veriyosunuz 300GB 7 saat de HDD'ye geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 10400F işlemci (12 sanal çekirdeği mevcut)
16GB Ram
Samsung 970 Evo 500GB m2 ssd

Sistemim bu şekilde aynı anda kaç plotlama yapabilirim. baktıgıma göre 2 adet plot için yetmiyor gibi ssd'min boyutu. Fakat ram'i ve işlemciyi örnek verecek olursam 10 threads ve 14 gb tanımlayarak 1 adet plotun yazımı ne kadar sürer acaba?

M.2 NVMe mi M.2 SATA mı? NVMe'ler M.2 satalardan en az 4-5 kat fazla yazar. Elinde M.2 NVMe olsa bile PCI-3 desteğin yoksa NVMe'nin hızından yararlanamazsın.
bendeki M.2 NVMe ama hızı düşüyor adaptör kullandığım için, bu iş için güncel bir sistem gerek..

500GB da normal koşulda 1 tane yapabiliosun 100GB'lık plotu çünkü geçici klasör 289GB bile gördüm ben 2. ye yer kalmıyor doldumu duruyor plot yalan oluyor.

Bendeki M.2 NVMe ama hızı düşüyor adaptör kullandığım için, bu iş için güncel bir sistem gerek.

Adaptör kullandığınız zaman NVMe özelliği aktif olmuyor normal M.2 gibi çalışıyor ondan.

İşlemci 4 çekirdek verebilirsin fazlasını kullanmıyor program RAM de 6750MAX verebilirsin.

Ama programda şöyle bir özellik var 2 disk i gösterebiliyorsun geçici klasör olarak o zaman 2 tane 100GB plot oluşturursun ama hiç denemedim daha uzun sürebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…