Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Geçen günden beri deniyorum. Hpool, chia calculator sitesinde vaat edilen kazım miktarının altında kazım yapıyor.
Bu iki günde aldığım, 70-80 plot arası ödemeler. Kazım devam ederken bir yandan plot yapıyorum o yüzden arası dedim.

Görmem gereken rakamın minimum 0.01 olması lazım ama en çok yaklaşan bu sabah aktarılan miktar oldu, 0.009. Onunda olması gereken rakam 0.013 idi.

Şu an 85 plotla 12 saatlik süreçte 0.004 kazdım. Bir 12 saat sonra muhtemelen 0.01'e yaklaşır. Chia calculator sitesine baktığımda ise kazmam gereken miktar 0.015. Hesabı siz yapın. Vaat edilen hızda kazım yapılmıyor. Hpool'da kazım yapacaksanız göründüğü gibi karlı değil.

Bilgisayarı kötü olup 20-30 TB ve üstü gibi alanla bu işe girmeye kalkışacak olanlara bir uyarı yapmak istiyorum. 5600X İşlemci, M2 nmve 1 TB SSD ve 24 GB RAM ile günde 12 plot yapılabiliyor. Daha kötü bilgisayarla günde 4-5 plota kadar düşer. 40 TB Bir alanı plotla doldurmak 2-3 ayınızı alır. 2-3 Aya kim öle kim kala. Chia batar mı, çıkar mı, kazım zorluğu ne olur bu tür şeyleri hesap edin. Gün geçtikçe kar azalıyor. O yüzden plot oluşturma süresini hesap ederek HDD alın ve bu iş için sağlam PC gerektiğinin farkında olun. Yabancı sitelerde 50 TB ve üstü alanla girenlerin Threadripper'lı sistem dizdiğini gördüm.

Bende de bu şekilde ama vadedilen diyorsun ama o bir hesap makinesı ve altında yazan rakamlar da orada altında yazan HDD ile yapılmış oluyor 71 plot var bende de böyle devam ediyorum artık plot yüklücek HDD kalmadı HDD bekliyorum gelmesini devam edeceğim.

Kazandığım fiyat da bu 5 günde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim de 50 plotum var.
Zaten %100 kendin alamazsın havuzda bir kısmını havuzun kendisi alır.
Ayrıca piyasa sürekli değişiyor. Hesapladığına göre vermemesi normal.

zorluk da maşallahı var bugün 394 gösteriyor havuz sistemine geçtiklerinde neler olacak acaba

Hocam yabancılar için sistem dizmek zor değilki, biz onların verdiği paranın 10 katından fazlasını vermeliyiz o sistemler için.

Bilgiler için teşekkürler.
İşlemcim R5 5600x, 16 GB 3200 Ram var. İyi sayılırlar galiba. Zaten Eth dediğiniz gibi işlemci ve Ram kullanmıyor, benim bilgisayarda hiç işim olmuyor, sadece haber falan okuyorum 1 saat kadar.
Şimdi 1 adet 8 veya 2 yada 3 adet 4 TB HDD alıyım diyorum. Tek parça çok TB mi yoksa 4 TB'lik sayıca fazla HDD mi daha iyi veya farketmiyor mu?
Aylık ne kazanırım falan hiç bilgim yok.
Muhtemelen bu işide yapacağım. Zaten Eth'den dolayı PC 24 saat çalışıyor devamlı.

Hocam tek olması daha güzel olur.

Cmr olan HDD'ler ile daha yüksek kazım değeri alınıyor mesela skyhawk Seagate'ya da exos fiyatına göre küçük de alınır ama fiyat önemli.

RAM'iniz kaçlık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…