Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Ben plot oluştururken 4threads veriyorum ve 6750 MB RAM veriyorum ama 1 TB M.2 olduğu için 3 tane 30dk gecikmeyle başlatıyorum ortalama 6 7 saat arası 300GB'lık plot HDD'ye atmış oluyor.

Pardon yanlış kişiye sordum karışmış: 2600 işlemcisi olan arkadaş vardı ona soracaktım ben 16 GB RAM'i olan.
Ben R5 2600 ile günde 9 plot yapıyorum. Ama tabii bendeki SSD, NVMe SSD. O yüzden siz SATA SSD ile muhtemelen bu kadar plot yapamayacaksınız. Günde en az 4 plot yaparsınız diye tahmin ediyorum.

Aynı sistem bende de var günde 9 plot hangi ayarlarla yapıyorsunuz?

Neye göre konuşuyorsun bilmiyorum ama ciddi bir araştırma yapmalısın. Bir coin'in ucuzluğuna fiyatına ve sıfırlarına bakarak değerlendiriyorsan bu işte sana başarılar.

Neye göre konuşuyorsun bilmiyorum ama ciddi bir araştırma yapmalısın. Bir coin'in ucuzluğuna fiyatına ve sıfırlarına bakarak değerlendiriyorsan bu işte sana başarılar.
Dediğim fiyattan çıkmadı ama işler karışık. Ha diyince para çekilmiyor. Güvenilir borsalarda yok. Kazım zorluğu hakkında pek bilgi bile yok. Şu an kazanlar çekemeyecek belki de.

@AsLegolas
Bir coin'in ucuzluğunu fiyatına bakarak anlayamazsın. Ek olarak borsalar kısmını da araştırmanı tavsiye ederim. Benim söylediğim şeylerin Chia ile alakası yok bu arada sadece temel borsa bilgisi.

chia ile ilgili bir hafta önceki motivasyonum kayboldu, belirsizlik yoruyor insanı...

Bu sistemle kaçar tane polt başlatabilirim?
Ne kadar ram vermem gerek?

Ve genel olarak 1 plot için ne kadar ram ve çekirdek gerekir?
Bunların yazılı olduğu bir kaynak varsa oradan da bakabilirim her türlü bilgiye açığım.

i7-10700K (3.8 GHz/5.1 GHz) -16 MB - Çekirdek 8 / Sanal 16
3700 mHz RAM - 2x16
35 TB HDD
Samsung - m2 - 3500/3300mb/s - 1TB (+1TB alınabilir.)

Paralel olarak 3 plot başlatabilirsin.
Günde en az 9 tane yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…