Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Başlar başlamaz fiyat ciddi düştü zamanla oturur ama ; 14 tb lik diskler ile girsek mesela 2 x14 tb yanına da 1 er tb ssd
toplam güç

28 tb + 2 tb ssd şuan çok ciddi bir fiyat gösteriyor gerçek olamayacak kadar iyi bir değer.Deneyen var mı bu şekilde ?

Ya disk alıp girmeyi bende düşündüm. Ama plotting denen işlem çok uzun sürüyor. Bende kararsız kaldım. 28 TB disk alsan tahminimce en az 2 hafta plot yapar. 2 hafta sonra da ne olur kimse bilemez.

Ya disk alıp girmeyi bende düşündüm. Ama plotting denen işlem çok uzun sürüyor. Bende kararsız kaldım. 28 TB disk alsan tahminimce en az 2 hafta plot yapar. 2 hafta sonra da ne olur kimse bilemez.
İyi kazanmak istiyorsan riske girmek lazım.

Hocam haftaya 8 TB ile yapanlar çekilmek zorunda kalacak demişsiniz. Bu yer ihtiyacını nasıl öğrenebilirim? Demek istediğim örneğin ETH kazım yapacağız ama DAG size 4 GB ve git gide büyüyor haliyle ona göre ekran kartı almak gerekiyor. Bu Coinde de öyle bir şey var mı? Yatırım yapmayı düşünüyorum.

Chia ağı sürekli büyüyor zorlukta çok artıyor. Kazanmak çok zorlaşıyor. 4TB veya 8TB ile bu işe girenlerin yapabileceği tek bir şey var o da havuza katılmak. Şuan sadece 1 tane havuz var o da güvenilir değil.

En azından 100 TB ve üzeri bir storage havuzu ve buna plot yapacak SSD yatırımı yaratmayacaksan hiç düşünme.

20 TB ile başlayıp yükseltmek mantıklı mı? Yoksa girilecekse direkt 100‘den mi başlanmalı?
Bir günde 100den başlayamıyorsunuz zaten teknik imkansızlıklardan ötürü, yavaş yavaş yükseltmek daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…