Chia Coin Nedir ve Nasıl Kazım Yapılır?

Açıkçası büyük bir yatırım istemiyor, denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Açıkçası büyük bir yatırım istemiyor, denemekte fayda var diye düşünüyorum.
Valla plotlama aşaması çok uzun sürüyor bu aşamanın ne kadar hızlı bitmesini istiyorsan o kadar fazla işlemci çekirdeği, RAM, SSD gerekli. Dolayısıyla bu da yatırım isteyen bir şey. Ha hali hazırda evde 16 GB RAM'li 8 çekirdek işlemcili 1 TB NVMe SSD'li bir bilgisayarın vardır. O zaman harddisk alıp başlamak yeterli olur ve daha az maliyetli olur.

Herkese merhaba, birçok yerde okuyup da anlamadıklarımı sormak istiyorum bilenlere.
Örneğin ben depolama için 8TB harici HDD, 12TB dahili HDD ve plotting için 1920GB SSD kullanacağım.
Bu SSD'ye geçiçi olarak verileri yazıp silecek sonra HDD'lere veriyi yazacak. Belli bir zaman sonra HDD dolacak ve Full olduğunda o ne olacak işe yaramaz hale mi gelecek.

Veya bilgisayarı kapamak istedim, bu bir problem yaratır mı daha sonra tekrardan kaldığı yerden devam eder mi acaba?
Konunun uzmanları yazabilirse çok memnun olurum.

Plot yaparken bilgisayarı kapatırsan, plota en baştan başlamak zorunda kalıyorsun. Ama plot bittikten sonra bilgisayarı kapatıp açmanda sakınca yok.

Burda asıl amaç zaten HDD’leri full doldurmak. Yani HDD full dolduğunda işe yaramaz hale gelmeyecek aksine asıl o vakit işe yaramaya başlayacak.

Peki bu plot'ların bir süresi var mı hocam? Örnek veriyorum 15 günde o plotu silip tekrar yüklemek gerekir mi? Senkronizasyon olayı nedir? Çok uzun sürüyor bu da. Plot oluşturmadan önce senkronizasyonu mu beklemek gerekir? Yeni plot eklediğimizde senkronizsayon baştan mı başlar? Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

12 TB ile girdim bu işe hadi hayırlısı.

Chia Coin diske yazarak ömrünü kısaltıyor galiba. Peki ne kadar kısaltır? Çünkü kazanç sağlayamazsam alacağım SSD ve HDD'yi satmayı düşünüyorum da. Satsam da ne kadar altına satabilirim? Mesela 1200TL'ye 6TB HDD aldım. Bu HDD'yi Chia Coin'de kullansam birkaç ay, ne kadara satabilirim ilerde?

TiB'i seç. 6 yaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…