Chia tohumu nasıl tüketilir?

Günlük Omega 3 ihtitacımı karşılamak için kullanmak istiyorum
Günlük omega 3 ihtiyacını karşılayamazsın bitkisel içeriklerle. Karşılamak için kamyon kamyon chia tohumu, tonlarca keten tohumu kabak çekirdeği falan yemen lazım.
Ayrıca içinde bulunan omega3 kalitesiz omega3.
Tavsiyem direkt hap olarak al. Veya yağlı balıklardan yiyeceksin somon, uskumru falan.
Tüketim yöntemi olarak da en efektif yöntem suda veya sütte, kısacası bir sıvıda bekletmek. İçine su alarak şişecek. Böylece sindirim ve bağırsak sağlığınıza fayda sağlayacak.

Günlük Omega 3 ihtiyacını karşılayamazsın bitkisel içeriklerle. Karşılamak için kamyon kamyon chia tohumu, tonlarca keten tohumu kabak çekirdeği falan yemen lazım.
Ayrıca içinde bulunan Omega3 kalitesiz Omega3.
Tavsiyem direkt hap olarak al. Veya yağlı balıklardan yiyeceksin somon, uskumru falan.
Tüketim yöntemi olarak da en efektif yöntem suda veya sütte, kısacası bir sıvıda bekletmek. İçine su alarak şişecek. Böylece sindirim ve bağırsak sağlığınıza fayda sağlayacak.

İnternette 2 kaşık Omega 3 tamamen karşılıyor yazıyor.

İnternette 2 kaşık Omega 3 tamamen karşılıyor yazıyor.
ALA formu hocam o. EPA ve DHA az miktar da olsa bulunuyor sanıyordum ben hatta direkt hiç bulunmuyormuş.

1743939851927.png

ALA formu vücut için biyoyararlılığı en düşük formudur omega 3 ün. Yani şöyle diyim atıyorum 100 gram ALA aldınız. Vücut bunu işleyip çeşitli kimyasal döngülerden geçirerek kendine yarayan EPA ve DHA formuna çevirir. Ancak 100 gramdan atıyorum 1 gram çevirebilir. Yani bir işe yaramaz. Yaraması için baya baya almanız lazım.
Çöp kısacası.
Yetişkin bir bireyin günlük 1000 -3000 mg arası EPA + DHA alması gerek.

Ala formu hocam o. Epa ve dha az miktar da olsa bulunuyor sanıyordum ben hatta direkt hiç bulunmuyormuş.

Eki Görüntüle 2463642

Ala formu vücut için biyoyararlılığı en düşük for mudur Omega 3'ün. Yani şöyle diyeyim atıyorum 100 gram ala aldınız. Vücut bunu işleyip çeşitli kimyasal döngülerden geçirerek kendine yarayan epa ve dha formuna çevirir. Ancak 100 gramdan

1 gram çevirebilir. Yani bir işe yaramaz. Yaraması için bayağı bayağı almanız lazım.
Çöp kısacası.
Yetişkin bir bireyin günlük 1000 -3000 mg arası epa + dha alması gerek.

Bende baktımda harbiden doğru bilgi çoğu kişi Omega 3 ihtiyacını karşılıyor sanıyor demek vay be.

Ben yulafla öğütülmüş chia tohumunu karıştırıp üzerine yumurta kırdım. Kırmızı mercimek corbasina da yine öğüterek kattım.Guzel oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı