Chimera veya Clover'ın kurulumu Windows Boot Manager'ı bozar mı?

Makaleler
3
Yer
İzmir
Merhaba. Başlık biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Daha kısa nasıl yazabilirim bilemedim :) Sorum şöyle; Windows SSD'de kurulu ve ben diğer HDD'ye OS X yükleyeceğim. Fakat Windows Boot Manager'ı bozmamak adına sadece OS X kurulum belleği ile boot etmek istiyorum. Şimdi ben kurulumu yaptıktan sonra (UEFI yada Legacy) sistem yeniden başlayacak ya, yeniden başlamadan önce bellek sistemin yanında Clover'ı veya Chimera'yı da HDD'ye kurar mı? Yoksa sadece sistem mi kurulur? Çünkü Windows Boot Manager'ın bozulmasını istemiyorum. Sadece sistem kurulsun yeter, ben bütün boot işlemlerini sadece USB üzerinden yapmak istiyorum. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :) Sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak etme bozulmaz. Aslında o bozulma da değil teknik olarak ama ne demek istediğini anladım. Sen istemediğin sürece "bozulmaz", "bozmak" için epeyce uğraşman gerekiyor çünkü. Sen bozmak dediğin için ben de aynı kelimeyi kullanıyorum. Eğer sen Clover'i sabit diske kurup gerekli ayarlamaları yapmazsan zaten o kurulum USB'si olmadan hiçbir şekilde macOS'u açamazsın. Ama ben yine de sabit diske kurmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Eğer sonraki bir dönemde, "tamam ben sıkıldım, artık sadece windows olsun ve başta olduğu gibi direkt olarak hiç menü filan gelmeden windows açılsın" dersen kolaylıkla bunu geri getirebilirsin.

Aslında sorun benim HDD'ye kurmamdaki sıkıntı değil, aynı bilgisayarı sadece ben kullanmıyorum (Kardeşim olsun yada babam olsun) ve bilgisayarı bir türlü rahatça kurcalayamıyorum, veya Dual Boot yapamıyorum :ıslık: Bu nedenle OS X'i sadece ben kullandığımdan USB kullanarak boot etsem de olur. Sadece Windows Boot Manager'e bir şey olmasın da, sonra bir de Windows ile uğraşmayayım.
Cevabınız için de teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı