Chipset ve GPU driver nedir?

Arkadaşlar bu işlerden pek anlamıyorum maalesef. Bir konu da chipset ve GPU Driver'ını internet sitesinden güncelleme tarzı şeyler duydum. Ben sadece aygıt yöneticisinden arada bir tüm sürücüleri tek tek deneyerek gelenleri yüklüyordum, bunları yaptığım da bunlar güncellenmiyor mu? Bir konuda da şunu okumuştum, yüklemeden önce DDU ile eskisini silin tarzı. Hiç anlamıyorum, yani biri beni aydınlatabilirse çok sevinirim.
Sistemim: R5 M330, i5 7200U, 8 GB RAM, anakartıma eskiden bakmıştım ama internete yazdığım da hiçbir şey bulamadım onunla ilgili. O yüzden aklımda değil ama gerekirse bakar söylerim sorun değil. Laptop kapalı sadece açarım.

Laptop markasını modelini yazarsan nette sayfası çıkar orada chipset driverını yüklersin. Ayrıca GPU'da ekran kartı demek oluyor ekran kartının sürücüsünü de nette bulursun rahatlıkla.

Yani benim aygıt yöneticisinden yapmam bir işe yaramıyor galiba. Peki chipset ve GPU'dan başka internetten güncellemem gereken başka bir şey var mı?

DDU programı ekran kartı driverını kaldırmada kullanılır. Yeni driverı kurduğunuzda eski driver dosyaları sorun çıkarabilir. Bu sorunları önlemek adına ilk önce eski driver kaldırılır ve yenisi kurulur. Diğer soruların cevaplarını vermiş arkadaşlar.

Aygıt yöneticisinde evet ekran kartın olduğu için onu güncellemiş oluyorsun ama chipset orada olmaz. Yukarıda arkadaş vermiş ekran kartı linkini onu bir yere kaydet oradan indirirsin lazım olduğunda. Chipset için laptop marka model yazarsan bizde buluruz sende öyle bulursun.

Son düzenleme:
DDU programı ekran kartı driverını kaldırmada kullanılır. Yeni driverı kurduğunuzda eski driver dosyaları sorun çıkarabilir. Bu sorunları önlemek adına ilk önce eski driver kaldırılır ve yenisi kurulur. Diğer soruların cevaplarını vermiş arkadaşlar.

Peki benim internetten güncellemem gereken başka bir şey var mı arkadaş?

Chipset, Ekran Kartı, Touchpad, Ses Yongası(Ses Kartı), Bluetooth, Kart Okuyucu ve Ethernet kartı, varsa üreticinin yapmış olduğu 3.parti yazılımların güncellemelerini yapabilirsiniz. Bunlar için laptop marka ve modelinizi belirtirseniz yardımcı olabiliriz sizlere.

Chipset, Ekran Kartı, Touchpad, Ses Yongası(Ses Kartı), Bluetooth, Kart Okuyucu ve Ethernet kartı, varsa üreticinin yapmış olduğu 3.parti yazılımların güncellemelerini yapabilirsiniz. Bunlar için laptop marka ve modelinizi belirtirseniz yardımcı olabiliriz sizlere.
Dostum bu işlerden pek anlamıyorum ama bilgisayarımın model ismini internete yazdığım da bir şey bulamıyorum.
dxdiag.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı