Chipset voltajı FPS arttırır mı?

N0rvecli

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2022
Mesajlar
3.542
Makaleler
2
Çözümler
53
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Türk Silahlı Kuvvetleri Uz. Çvş. Ad
Merhaba başlıkta belirttiğim gibi 150 FPS'lerde gözlemlediğim testde chipsete voltaj vermem sonrasinda 160 - 165 küsurlerinde dolaşmaya başladı bu normal mi?
 
Merhaba başlıkta belirttiğim gibi 150 FPS'lerde gözlemlediğim testde chipsete voltaj vermem sonrasinda 160 - 165 küsurlerinde dolaşmaya başladı bu normal mi?

Chipset Voltajı hem CPU'ya hem de CMOS chipine giden voltajı etkiler. CPU güç tüketimi artar buna binaen FPS artışı olur fakat denetleyicilerinde voltajı artacağı için çevre bileşenleri bozar. Yükseltmemenizde fayda var.
 
Chipset voltajı hem CPU'ya hem de CMOS chipine giden voltajı etkiler. CPU güç tüketimi artar buna binaen FPS artışı olur fakat denetleyicilerinde voltajı artacağı için çevre bileşenleri bozar. Yükseltmemenizde fayda var.

Ne gibi çevre bileşenleri acaba açma sansiniz var mı? 1.2'den 1.3'e cikardim.

Yerine göre arttırır, stabiliteyi bozmamak lazım. Kendim APU cihazımda TDP arttırmıştım sonrasında sürekli ekran çöküyordu. Gereğinde voltaj verdiğim de sistem stabil şekilde çalışmaya başlamıştı.

Evet hocam bende belirtmeyi unutmuşum overclock yemiyordu bazen stabilize saglanmiyordu şu an bir stabilize söz konusu.
 
Ne gibi çevre bileşenleri acaba açma sansiniz var mı? 1.2'den 1.3'e cikardim.

Öncelikle kuzey köprüsü ve güney köprüsü bağlantısı yapan denetleyicilere zarar vermeye başlar. Buranın bağlantılı olduğu ve işlemcinin de komut sistemine bağlı olan ses kartına, USB denetleyicilerine hatta anakartın en alında yer alan HDD ledine kadar etki gösterir. Laptoplarda da yer alan chipset güç denetleyicisi var onlara zarar veriyor (ICS, D, E, F harfleriyle başlayan chipler). Ses kartı tarafından bir kanat yırtılması (kapasitörün aşımı) gerçekleşirsede anakartı kızartır. Örnek vermek gerekirse ALC4080 ses kartının geri dönüşümlü toplam güç değeri 2.1V çalışıyor. Taktığınız bir hoparlör geriye akım gerçekleştirirken Voltaj fazlalığını atmak istediğinde topraklayıcıya dönmeden denetleyici üzerinden geçer. Chipset voltajıyla da birleşince 2.1V üzerine çıkmaya başlar. Sonra anakart, ses kartının olduğu yerden itibaren Bağlı olan köprü denetleyicisi de dahil her yeri yanık hale gelir.
 
Öncelikle kuzey köprüsü ve güney köprüsü bağlantısı yapan denetleyicilere zarar vermeye başlar. Buranın bağlantılı olduğu ve işlemcinin de komut sistemine bağlı olan ses kartına, USB denetleyicilerine hatta anakartın en alında yer alan HDD ledine kadar etki gösterir. Laptoplarda da yer alan chipset güç denetleyicisi var onlara zarar veriyor (ıcs, D, E, F harfleriyle başlayan chipler). Ses kartı tarafından bir kanat yırtılması (kapasitörün aşımı) gerçekleşirsede anakartı kızartır. Örnek vermek gerekirse ALC4080 ses kartının geri dönüşümlü toplam güç değeri 2.1v çalışıyor. Taktığınız bir hoparlör geriye akım gerçekleştirirken voltaj fazlalığını atmak istediğinde topraklayıcıya dönmeden denetleyici üzerinden geçer. Chipset voltajıyla da birleşince 2.1v üzerine çıkmaya başlar. Sonra anakart, ses kartının olduğu yerden itibaren bağlı olan köprü denetleyicisi de dahil her yeri yanık hale gelir.

Cok teşekkür ederım bılgılendırme ıcın.
 

Geri
Yukarı