Chrome Araç Çubuğu Geçmiş Arama Önerilerini Kapatma

26318

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
25
Chrome araç çubuğundan arama yapınca, yapılan arama geçmişi kaydediliyor. Araç çubuğuna tıklayınca bu geçmiş gözüküyor.

Screenshot_2.png

Bu geçmişi kapatmak için öncelikle Deneysel özellikler sayfasını açın.
Kod:
chrome://flags/
Açılan sayfadaki arama kutusuna "Omnibox Zero Suggestions on New Tab Page" yazın.
Sonra sağ taraftaki "Default" yazısına gelip özelliği "Disabled" diyerek devre dışı bırakın.
En son olarak sağ alttaki "Relaunch" yazısına tıklayarak, tarayıcıyı yeniden başlatın.

Screenshot_3.png

Bu ayarı kapattıktan sonra, araç çubuğunda arama geçmişiniz gözükmeyecektir.

@akiyorm Canary sürümünde ayarı kaldırmış ya da ismini değiştirmiş olabilirler.
Belirttiğim ayar şimdilik istikrarlı sürümde çalışıyor. Canary sürümünde denedim ama kapanmıyor.
Chrome arama çubuğunda da, arama geçmişini gözüküyor.

Screenshot_2.png

Arama çubuğundaki geçmişi kapatmak için, chrome://flags sayfasına gidin.
Sonra arama kutusuna Zero Suggestions in real search box on New Tab Page yazın.
Çıkan sonucu Disabled yapıp ardından Relaunch diyerek tarayıcıyı yeniden başlatın.

Screenshot_3.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende de aynı sorun ver ve kafayı yemek üzereyim. Google support a da yazılmış aynı konu. Ne yaptıysam olmadı tüm deneyselleri kapatmama rağmen hala çılgınlar gibi geçmişi kaydediyor. Çözebilen var mı ?

Evet, bu önerdiğim ayarları kapatmışlar. Ah Google niye böylesin anlamıyorum.

Şimdilik tek yapabileceğiniz, bunları engelleyen Brave ya da Edge tarayıcılarına geçmek. Brave direkt ayar olarak sunuyor. Edge nasıl engelleniyor hatırlamıyorum. Çünkü ShutUp 10 yazılımı ile Windows ve Edge ayarlarını değiştiren bazı şeyler yapmıştım.

Brave için:
brave://settings/appearance

Screenshot_4.png

Edge için:
edge://settings/search

Screenshot_3.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı