Chrome kullanırken mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

HyportHeymia

Megapat
Daha fazla  
Konuyu bir arkadaşım için açıyorum. Monster Abra A5 v15.10 Windows 10 bilgisayarı var. Bugün Chrome kullanırken 3 kere mavi ekran hatası aldı. İlk hata sonrası SFC /scannow yaptık. 2. hata sonrası disk testleri yaptık. Şimdi 3. hata geldi. İlk 2 hata Ntfs.sys ile ilgili. Son hata nvlddmkm.sys ile ilgili. Minidump dosyalarını ve test sonuçlarını paylaşıyorum.
minidump

2.jpg

3.jpg

Merhaba.

Aldığınız 3 hatadan bir tanesi NVIDIA ekran kartı sürücüleri ile alakalı.
Sürücüyü DDU ile kaldırıp stabil bir sürüm kuralım. Güvenli Mod üzerinden sürücüyü kaldırmayın, çıkamama ihtimaliniz var.

Alınan diğer iki hata ise CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION. Dediğiniz gibi Ntfs.sys ile ilişkili.

Kod:
SYMBOL_NAME:  Ntfs!NtfsMountVolume+0

MODULE_NAME: Ntfs

IMAGE_NAME:  Ntfs.sys

FAILURE_BUCKET_ID:  MEMORY_CORRUPTION_ONE_BIT

Veri bozulması olduğunu açıkça belirtmiş dosya.

HD Tune indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde sisteme bağlı tüm disklere "Error Scan" uygulayın.

Test sonuçlarının yanında Health sekmesineki SMART verilerini de lütfen paylaşınız.

Disk sağlam görünüyor.

NTFS.sys kaynaklı alınan hata var, disk sağlam. Değişik bir denklem.

RAM bellekleri de denemek açıkçası faydalı olabilir.
MEMORY_CORRUPTION_ONE_BIT uyarısını görüyorsak genelde RAM veya disk kaynaklı çıkar.

MemTest86 indirerek RAM testini yapabilirsiniz.

Bu arada hata alındığı anda sisteme harici bir depolama aygıtı bağlı mıydı? Bağlıysa ona da bir HD Tune yapmak faydalı olabilir.

Tekrar merhaba. Memtest sonucunu paylaşıyorum. Buna ek olarak dün arkadaşımın bilgisayarına AnyDesk ile bağlandım. Memtest'i USB belleğe yazmak için. Belleğin içerisinde Monster'ın driverları vardı, belleği biçimlendirdim. Bu sırada mavi ekran hatası aldık. Daha sonrasında yine Chrome'dan bir şeye bakarken tekrar mavi ekran hatası aldık. Sonrasında Memtest'i USB belleğe yazarken yine mavi ekran hatası aldık. Arkadaşım Monster teknik destekle konuşmuş. İlk minidump dosyalarına göre sırasıyla SFC /scannow komutunu yazıp restart atın ve restart sonrası sırasıyla DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth DISM /online /cleanup-ımage /scanhealth DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth komutlarının çalıştırılmasını söylemiş. Bunlardan sonra ben AnyDesk ile bağlandıktan sonra 3 mavi ekran hatası aldık. Monster'la tekrar iletişim kurmuş donanım kaynaklı olabileceğini söyleyip servise göndermesini istemişler.
Mavi ekran hatalarından ikisi Intel grafik sürücüsü ile alakalıydı. Driverı 2019 yılına aitti onu güncelledim. Diğer hatanın ne olduğunu bilmiyorum. Minidump dosyalarını aynı link üzerine ekledim.

memtest.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı