Chrome neden kötü?

Ben tam tersini düşünüyorum. Chrome düşük sistem dostu diyebilirim. Bunu sanal makine ile test edip deneyebilirsiniz.

Ben tam tersini düşünüyorum. Chrome düşük sistem dostu diyebilirim. Bunu sanal makine ile test edip deneyebilirsiniz.
Hocam yazdığım cevapta bunu söyledim.

Evet Hocam, lakin nasıl desem bazen tıkanıyor gibi oluyor. Opera aynı hızı daha az RAM tüketerek verebiliyor. Ayrıca dahili reklam engelleme vb'de var. Oranlar şöyle yani :

Chrome'da fazla RAM fazla performans.

Opera'da orta RAM fazla performans + reklam engelleme + iş görür proxy VPN + arayüz + hız.

Böyle düşünürseniz her türlü Opera daha mantıklı gelebilir. Veri satma iddiası var ama en basitinden Microsoft veya Google bile bizim verilerimizi topluyor. Ki zaten bu iddia daha kanıtlanmış değil.

Opera deneyimlediğim tüm tarayıcılar arasında en kötüsü oldu. RAM sınırlayıcı falan hikaye, daha fazla tüketim ve takılmalar çok yoğun. Arayüzü ile iyi gözüktürülmeye çalışılmış.

Google ürettiği için kötü.
Ne alaka hocam.

Google gibi bir sirketin yaptigi Chrome adli uygulama cogu kisinin verilerini sattigi ve eklenti olmadan hic bir 3. taraf cerezlerini ve takipcileri engellemediginden ben dahil bazi kisiler tarafindan nefret ediliyor. Firefox developer firefox a gore cok daha hizli ve gelismis bir arama motoruna sahip.

Chrome neden iyi sorusu daha mantıklı kötüden ziyade. Hiçbir tarayıcının farkı yok. RAM sorununuz yoksa umursamayın bence millet alternatifleri seviyor bende mesela Linux'da Chromium kullanmıyorum yavaş diye.

Chrome neden iyi sorusu daha mantıklı kötüden ziyade. Hiçbir tarayıcının farkı yok. RAM sorununuz yoksa umursamayın bence millet alternatifleri seviyor bende mesela Linux'da Chromium kullanmıyorum yavaş diye.
Kişisel tercih bence de.

Hocam Opera'nın orjinalini kast ediyorum. Bilgisayarlardan bilgisayara farklılık gösterir ama Opera'da RAM kısıtlama açmazsanız gayet akıcı oluyor ve Chrome'a göre daha az RAM tüketip daha fazla iş yapıyor. Donma kasma az oluyor Opera'da.

Km demiş kötü diye?
Bu forumda saplantılı kişiler çok. Eskiden fazla RAM kullanımı vardı ama o sorunu çözeli uzun zaman oldu. Bir sıkıntısını görmedim tarayıcının.

Chrom ün kötü motü olduğundan değil laptop ve eski PC { 4 ve altı ram } ler de çok ram yediği için ve sürü psikolojisi şimdiki 8, 10, 12 çekirdek li 16 , 32 GB ram lı sistem de ezilip gidiyor , eski PC ler de gene ( bileği bükülmez gral ) .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…