Chrome neden kötü?

Sorunda burada başlıyor işte, ben Brave'de performans artışı göremiyorken sizde nasıl daha iyi çalışıyor anlamadım.
Ben geçtiğim günden beri daha rahat hissediyorum kendimi ve daha hızlı geliyor. Şurası bence her şeyi özetliyor.

1681720397092.png

Bir de bir trick vereyim herkese bazen tarayıcıya girerken özellikle laptoplarda birden fanlar yüksek devirde çalışır bunun nedeni 2 adet ekran kartı olan laptoplarda güç tasarrufu modunda çalışan zayıf olan işlemcinin kartının kullanılmasından kaynaklanır.

Windows 10'da başlangıç'a grafik ayarları yazarak girelim ve göz at kısmından Opera vb hangi tarayıcı ekliyorsak ekleyelim ve yüksek Performans'ı seçelim farkı göreceksiniz tarayıcı daha canlı ve daha hızlı çalışacaktır.

Biri bana kanıtlarıyla Chrome'un neden bu kadar kötü olduğunu açıklayabilir mi? Eskiden beri kullanılan ve sevilen bu tarayıcı neden şimdi linç yiyor(bir kesim tarafından) anlamadım. Opera GX mesela, en başından beri kötüydü ancak bir aralar herkes kullanıp öneriyordu. Sonradan onu da kötüleyip başka tarayıcılara geçenler oldu. En çok sevilen tarayıcılar arasında gözlemlediklerim şu an Edge ve Firefox. Bir başka tarayıcı da Chromium tabanlı Brave, Chrome'dan 3 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor fakat benim deneyimlerim sonucu söylendiğini kadar hızlı olmadığını görüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu arada ortaya attığınız iddiaları altı boş bir şekilde sunmayın.
Hocam Chrome genel olarak en baştan beri RAM sorunu var. Opera gibi tarayıcılar da chromium tabanlı olmasına rağmen optimize çalışıyorlar. Firefox hem güvenli ve açık kaynaklı olmasından dolayı hiçbir şüphe uyandırmıyor. Opera'da ise veri satma iddiaları olduğu için tercih edilmiyor (daha kanıtlanamadı). Edge ise sorunsuz ama bu aralar yine bir RAM sorunu var. Brave ise arayüzü bazılarına hantal geliyor, ayrıca o kadar büyük bir kitlesi de yok. Ama aslında tercih edilebilir bir tarayıcı.

Hocam Chrome genel olarak en baştan beri RAM sorunu var. Opera gibi tarayıcılar da chromium tabanlı olmasına rağmen optimize çalışıyorlar. Firefox hem güvenli ve açık kaynaklı olmasından dolayı hiçbir şüphe uyandırmıyor. Opera'da ise veri satma iddiaları olduğu için tercih edilmiyor (daha kanıtlanamadı). Edge ise sorunsuz ama bu aralar yine bir RAM sorunu var. Brave ise arayüzü bazılarına hantal geliyor, ayrıca o kadar büyük bir kitlesi de yok. Ama aslında tercih edilebilir bir tarayıcı.
Tamam RAM harcıyor ama diğerlerinden daha hızlı. Fazla RAM tüketimi de bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Tamam RAM harcıyor ama diğerlerinden daha hızlı. Fazla RAM tüketimi de bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Evet Hocam, lakin nasıl desem bazen tıkanıyor gibi oluyor. Opera aynı hızı daha az RAM tüketerek verebiliyor. Ayrıca dahili reklam engelleme vb'de var. Oranlar şöyle yani :

Chrome'da fazla RAM fazla performans.

Opera'da orta RAM fazla performans + reklam engelleme + iş görür proxy VPN + arayüz + hız.

Böyle düşünürseniz her türlü Opera daha mantıklı gelebilir. Veri satma iddiası var ama en basitinden Microsoft veya Google bile bizim verilerimizi topluyor. Ki zaten bu iddia daha kanıtlanmış değil.

Fazla donanım kullanıyor benimki gibi düşük sistemlerde. Ona rağmen yavaş. Ve ara sıra donuyor. Onun yerine Firefox öneririm. 400 MB RAM'i geçmiyor ve en fazla yüzde 5'lik işlemci kullanıyor. Ve daha hızlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı