Chrome OS vs Windows 7

Hocam eğer office kullanacaksanız, az da olsa oyun oynayacaksanız ya da program kullanacaksanız windows tavsiye ederim. Bende Linux Kullandım. Birçok dağıtım kullanma fırsatım oldu benim sistemde hiçbiri windows 8.1 gibi çalışmadı. Ayrıca görüntü netliği arttı yok ses daha iyi gelmeye başladı falan bende olmadı. Windowsa adam akıllı driverlarını kurarsan canavar gibi çalışır
 
Hocam eğer Office kullanacaksanız, az da olsa oyun oynayacaksanız ya da program kullanacaksanız Windows tavsiye ederim. Bende Linux kullandım. Birçok dağıtım kullanma fırsatım oldu benim sistemde hiçbiri Windows 8.1 gibi çalışmadı. Ayrıca görüntü netliği arttı yok ses daha iyi gelmeye başladı falan bende olmadı. Windows'a adamakıllı driverlarını kurarsan canavar gibi çalışır.

Windows da bir sis perdesi varmış gibi oluyor görüntüde, ses de kaliteli kulaklıklarla test yaptım çok fark var, ekranda kaliteli şekilde inceledim, test olarak çok inceledim ikisinin arasında ki farkı dediğim farklar oluştu. Office zaten Online tarayıcıdan bakılabiliyor sadece oyun konusunda sorun var oyun oynamıyorsan fazlasıyla yetiyor. Bende bütün driverlar en son güncelledi, hatta yükledim son versiyonları bütün yaptığım detaylı testlerde Linux daha üstün olduğuna karar verdim 12 senedir bir Windows kullanıcı olarak.
 
Bir site açıldığında fontlar daha keskin ve daha net oluyor görüntü ayarlarından görüntüye göre ayarlamak gerekli Linux'u, bende zaten netlik ve font takıntısı var, hem Windows %125 yakınlaştırdım çözünürlüğü bütün fontlar net olsun diye hem de Linux'da en net hale getirdim Apple gibi bir keskinlik yaratmaya çalıştım ve yakaladım. Ses pulseaudio kat ve kat daha üstün Windows'un ses sürücülerinden isteyen FLAC formatında iyi bir kulaklıkla test yapabilir.
 
Windows 7'yi ESU bypass yaparak güzel ve güncel bir şekilde kullanabilirsin.
Eğer tek tarayıcı kullanıyorsan Chrome OS Flex kullanabilirsin.
Tarayıcı ve ufak tefek işlerin için Zorin OS Lite ya da Mint XFCE'de kullanabilirsin.
 
@mstkpt hocam konuyu zortlatmak gibi olmasın ama benim de konudaki gibi bir sistemim var.
E7500.
2 GB DDR2 RAM.
128MB ekran kartı.
Win 8.1 SL kullanıyorum önceden 256MB ekran kartım vardı ve dün bozuldu mecbur 128'e geçtim ve artık YouTube'dan video izleyemez oldum. Her türlü kasıyor Chrome'da gezerken bile kasıyor.
Konuda Linux kurmasını önermişsiniz arkadaşa bende kursam bu dediklerim düzelir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı