Chrome sekme değiştirmeden sesleri kapatıp açma

Makaleler
17
Daha fazla  
Chrome'a gelen son güncellemeyle artık sekme değiştirmeye gerek kalmadan sağ üstteki bu ikona basarak videoyu durdurabilir ya da bir sonrakine geçebilirsiniz. Çok sekme açan kullanıcılar için gerçekten iyi bir özellik.

Annotation 2020-01-12 132544.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Özelliği kapatmak ya da diğer tarayıcılar açmak için, aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.
  • Arama çubuğuna chrome://flags/ yazarak, chromium gelişmiş ayarlarını sekmesini açın.
  • Arama çubuğuna ''Global Media Controls'' yazarak, gerekli ayarı açın.
  • Ayarın sağında bulunan Default sekmesine tıklayıp Disabled olarak ayarı değiştirin.
  • En son olarak sağ alttan, Relaunch diyerek tarayıcıyı yeniden başlatın.
Screenshot_5.png

Mesela ben Brave tarayıcısını kullanıyorum. Chromium alt yapısını kullandığı için, ayarını açıp bu özelliği kullanabiliyorum. Tek yapmanız gereken Chromium ayarlarını açıp, ayarı Enabled yapmanız yeterlidir.
Chromium alt yapısını kullanan Brave, Edge, Vivaldi, Slimjet, Yandex vb. tarayıcılar da, bu ayarı açabilirsiniz. Opera tarayıcısı, kendi araç çubuğu arayüzünü dayattığından, çoğu Chromium özelliği çalışmıyor. Chrome şimdilik bu ayarı tüm Chromium tarayıcılar için sunuyor gibi gözüküyor.

Screenshot_6.png

Ayrıca sekme değiştirmeden ve bu arayüzü kullanmadan, sekmelerin sesini kapatabilirsiniz.
Ses çalan sekmenin üstündeki, hoparlör sekmesine tıklayarak sesi kapatabilirsiniz.

Screenshot_1.png

Ek olarak Technopat sosyal karanlık teması bulunuyor. @Hüseyin42
Screenshot_3.png
Ayrıca karanlık teması olmayan siteleri, Dark reader uzantısı ile karanlık hale getirebilirsiniz.

Son düzenleme:
O ayarı biliyorum. Ama Dark reader uzantısı kadar iyi çalışmıyor.
O ayar bir nevi, Google sunduğu Yüksek kontrast uzantısı gibi çalışıyor.

Bu arada Chrome veya Chromium tarayıcılarda karanlık tema için ekstra eklentiye gerek yok.

chrome://flags/
#enable-force-dark (enabled)
CIELAB-based olanı önerimdir.

Maalesef tüm ayarlar, Dark reader uzantısı gibi iyi çalışmıyor. Ayrıca koyu teması olan siteler de, deaktif hale getiremiyorsunuz. Siteler dışında tarayıcı görsel olarak da bozduğu yerler oluyor. Brave mesela yeni sekme sayfasını bozuyor.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Dark reader gibi bir arayüz ayarlayıp, sunarlarsa kullanırım. Ama şimdilik bu ayar iyi çalışmıyor. @Der Meister

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı