Monster bilgisayar sitesine giriş yaptım. 2-3 dakika bilgisayar fiyatlarına baktım. Siteden çıktığımda ise hangi siteye girersem gireyim Monster Notebook reklamı çıkıyor. Sizce bu normal mi? Uzun zamandır Monster'dan farklı bir reklam görmedim.
Monster bilgisayar sitesine giriş yaptım. 2-3 dakika bilgisayar fiyatlarına baktım. Siteden çıktığımda ise hangi siteye girersem gireyim Monster Notebook reklamı çıkıyor. Sizce bu normal mi? Uzun zamandır Monster'dan farklı bir reklam görmedim.
Google "Tracker" yani izleyici veriyor o yüzden o reklamın çıkması normal. Benim sana tavsiyem arama motoru olarak DuckDuckGo kullan , Tarayıcı olarak chrome kullanmaya devam edebilirsin ama bence AdBlocker kullanarak devam et derim.
Bu uzantılar açık kaynak kodlu ve düşük sistem tüketiyorlar. Adblock, Adblock plus gibi para karşılığı bazı sitelerdeki reklamları görmezden gelmiyorlar. Mozilla ve Chrome mağazalarında bulunuyor. Ayrıca Chrome web mağazası desteği olan tüm Chromium tabanlı tarayıcılara ekleyebilirsin.
Tarayıcı ayarlarında ''Do not track'' gönderme ayarını açabilirsin.
Microsoft Edge Chromium tabanlı tarayıcısı çıktığında ayarlarında çerez engellemesini açabilirsin.
Yeni Microsoft Edge ile web'de gezinmeyi daha da kolay hale getirmek için performans, uyumluluk ve hıza sahip olursunuz. Tarayıcı Windows 10/11 güncel sürümü ile yüklü olarak geliyor. Ama eski sürüm yüklenebiliyor. O yüzden güncel olduğundan emin olun. edge://settings/help Başka bir işletim...
The Brave browser is a fast, private and secure web browser for PC, Mac and mobile. Download now to enjoy a faster ad-free browsing experience that saves data and battery life by blocking tracking software.
brave.com
Brave sitesinde bir sorun var. Şimdilik harici site üzerinden yükleyin.
The new Brave browser is tops at speed and privacy by blocking ads and trackers.
www.techspot.com
Brave kendi reklam engelleyicisi var. Bunu kapatmak için ayar sunuyor. Sadece Türkçe çevirisi biraz anlamsız olduğundan aşağıda resimlerde gösterdim. Pek iyi bir engelleyici değil. O yüzden yukarıda önerdiğim reklam engelleyicileri ekleyebilirsin. Ayrıca Brave ingilizce olarak geliyor. Dil ayarlarından Türkçe ekleyip tarayıcı o dil ile çalışacak şekilde ayarını yapmayı unutmayın.