Chrome Sürekli Çıkan Reklam

Yer
Pendik, İstanbul
Monster bilgisayar sitesine giriş yaptım. 2-3 dakika bilgisayar fiyatlarına baktım. Siteden çıktığımda ise hangi siteye girersem gireyim Monster Notebook reklamı çıkıyor. Sizce bu normal mi? Uzun zamandır Monster'dan farklı bir reklam görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster bilgisayar sitesine giriş yaptım. 2-3 dakika bilgisayar fiyatlarına baktım. Siteden çıktığımda ise hangi siteye girersem gireyim Monster Notebook reklamı çıkıyor. Sizce bu normal mi? Uzun zamandır Monster'dan farklı bir reklam görmedim.
Evet. Google senin arama geçmişine göre reklam çıkartır. Normal.

Google "Tracker" yani izleyici veriyor o yüzden o reklamın çıkması normal. Benim sana tavsiyem arama motoru olarak DuckDuckGo kullan , Tarayıcı olarak chrome kullanmaya devam edebilirsin ama bence AdBlocker kullanarak devam et derim.

Kişiselleştirmiş reklamları kapatabilirsin.
Arama motoruna ek olarak reklam engelleyici olarak aşağıdaki uzantıyı öneririm.
Bu uzantılar açık kaynak kodlu ve düşük sistem tüketiyorlar. Adblock, Adblock plus gibi para karşılığı bazı sitelerdeki reklamları görmezden gelmiyorlar. Mozilla ve Chrome mağazalarında bulunuyor. Ayrıca Chrome web mağazası desteği olan tüm Chromium tabanlı tarayıcılara ekleyebilirsin.

Tarayıcı ayarlarında ''Do not track'' gönderme ayarını açabilirsin.

Microsoft Edge Chromium tabanlı tarayıcısı çıktığında ayarlarında çerez engellemesini açabilirsin.
Şimdilik Canary sürümü takipçi engelleme seçeneği sunuyor.

Screenshot_5.png

Ya da şimdiik Brave, Mozilla gibi tarayıcılar sunuyor onları deneyebilirsin.
Brave sitesinde bir sorun var. Şimdilik harici site üzerinden yükleyin.
Brave kendi reklam engelleyicisi var. Bunu kapatmak için ayar sunuyor. Sadece Türkçe çevirisi biraz anlamsız olduğundan aşağıda resimlerde gösterdim. Pek iyi bir engelleyici değil. O yüzden yukarıda önerdiğim reklam engelleyicileri ekleyebilirsin. Ayrıca Brave ingilizce olarak geliyor. Dil ayarlarından Türkçe ekleyip tarayıcı o dil ile çalışacak şekilde ayarını yapmayı unutmayın.

Screenshot_4.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı