Chrome degil, Chromium olmali. Firefox'un kaynak kodundan derlenip gelistirilen Waterfox gibi mantik ile ilerlemek istiyorsaniz, oncelikle Chromium'un dokumantasyonlarina goz gezdirmeniz, kaynak kodu cekmeniz ve gerekli paketleri yuklemeniz gerekir.
Diger bir mantik ise, Library'ler ve paketleri kullanarak yapmak. Ornegin, QT5 icin QtWebEngine (Chromium), .NET icin CefSharp (Chromium) gibi toolkit'ler kullanarak. Bu islem, diger ture gore daha kolay olacak.
QtWebEngine (Source code) ->
qt/qtwebengine
CefSharp (Source code) ->
cefsharp/CefSharp
Qt suanda C++ ve Python icin kullanilabilir, ISO-C++ veya Visual C++ temelini kavramaniz onemlidir, ayrica dahili library ve packageler standart C++ mantigi olsa da, sadece C++'i beginner seviyesinden daha iyi bir seviyede bilerek devam edemezsiniz, apayri bir dunya gibi..
GUI Library'si konusunda ben bazen ImGui bazen FreshGUI kullaniyorum, Qt size bu konuda asiri kolaylik saglayacak olsa da lisans konularini arastirmaniz gerek.
Dokumantasyon olarak direkt sitesini tavsiye ediyorum ve GitHub, GitLab gibi platformlarda da belirli projeleri bolca bulabilirsin.