Chrome tabanlı tarayıcı yapmak

Sizin konunuza nasıl yapıldığını yazmıştım diye hatırlıyorum. Tekrar edeyim.

Visual Studio IDE üzerinden bir C# projesi oluşturun, nuget üzerinden cefsharp kütüphanesini projenize dahil edin. Cefsharp'ın nasıl kullanıldığını ise YouTube üzerinden araştırabilirsiniz.

Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?

Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?
Benimle iletişime geçmenize gerek yok, YouTube'da yeterli kaynak var, buraya konu açarsanız da yardımcı oluruz.

Şunu eklemekte de fayda var ki gerçek anlamda Chromium tabanlı bir tarayıcı yapmak istiyorsanız(Opera, Brave, Vivaldi gibi.) ileri derece C++ bilmeniz gerek.

Eğer amacın Chromium tabanlı ise şöyle bir yöntem önerebilirim.
Alttaki bağlantıda Senin gibi gönüllüler tarafından yapılmış Chromium tabanlı tarayıcı paylaşılıyor.
Naver Whale Browser
Bu tarayıcının özelliği yine aynı yerde API sayfası bulunuyor, o sayfadan tarayıcıyı yüzde yüz kendine göre tasarlıyorsun.

Chrome tabanlı tarayıcı yapmak için bilgisi olan var mı?
Sadece Linux için ve kendi yapacağım dağıtım için düşünüyorum.

Bu iş o kadar kolay değil maalesef. Chromium Browser´ın developerlar için çok detaylı bir documentation sayfası var. Orayı okuyarak başlayabilirsiniz. Ancak öncesinde ileri seviye programlama ve C/C++/JavaScript dillerini bilmeniz gerekecektir.

Chrome degil, Chromium olmali. Firefox'un kaynak kodundan derlenip gelistirilen Waterfox gibi mantik ile ilerlemek istiyorsaniz, oncelikle Chromium'un dokumantasyonlarina goz gezdirmeniz, kaynak kodu cekmeniz ve gerekli paketleri yuklemeniz gerekir.

Diger bir mantik ise, Library'ler ve paketleri kullanarak yapmak. Ornegin, QT5 icin QtWebEngine (Chromium), .NET icin CefSharp (Chromium) gibi toolkit'ler kullanarak. Bu islem, diger ture gore daha kolay olacak.

QtWebEngine (Source code) -> qt/qtwebengine
CefSharp (Source code) -> cefsharp/CefSharp

Qt suanda C++ ve Python icin kullanilabilir, ISO-C++ veya Visual C++ temelini kavramaniz onemlidir, ayrica dahili library ve packageler standart C++ mantigi olsa da, sadece C++'i beginner seviyesinden daha iyi bir seviyede bilerek devam edemezsiniz, apayri bir dunya gibi..

GUI Library'si konusunda ben bazen ImGui bazen FreshGUI kullaniyorum, Qt size bu konuda asiri kolaylik saglayacak olsa da lisans konularini arastirmaniz gerek.

Dokumantasyon olarak direkt sitesini tavsiye ediyorum ve GitHub, GitLab gibi platformlarda da belirli projeleri bolca bulabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı