Chrome video sayfalarında siyah ekran ve donma sorunu

AMD sistemlerinde bu sorunu yaşıyorum bu tarayıcıda. Opera gibi tarayıcılarda bu sorunu karşılaşmadım. Chrome eskiden beri sevdiğim ve alıştığım tarayıcı olduğu için bu tarayıcı kullanıyorum. Önceden AMD Ryzen 2200U ve Radeon 535 sistemim vardı onda da aynı sorunlarım vardı. Kronik sorunu var diye daha güçlü sisteme geçtim. Yeni sistemim AMD Ryzen 2500U ve RX 540 ekran kartı olanı aldım. Sürücüler güncel. Chipset ve ekran kart sürücüleri de güncel. DDU ile kaç defa kaldırıp temiz kurulum yapsam aynı. Özellikle pilde oluyor. Şarj sırasın da bu dediğim olmuyor. Diğer tarayıcılarda pilde iken sorun yaşamadım. Video sayfaların dolaşırken Youtube gibi sayfalarda siyah ekran oluyor tarayıcı hemen tekrar gözüyor tarayıcı.

Bazen siyah ekran olunca tarayıcı 2 saniyeliğine donuyor ekranı aşağı indiriyorum bilgisayar donma yok tarayıcı siyah ekran olup bir kaç saniyeliğine tarayıcı donuyor. Donanım hızlandırmayı kapatınca olmuyor fakat bu sefer videolar izlerken kasıyor. Donanım hızlandırmayı açınca videolar tekrar hızlanıyor. Birde pilde otomatik 720p izlerken 360p düşürüyor internet olarak sorunum yok elle 720p ya da 1080p yapsam da takılmıyor hızlı yüklüyor. Özellikle pilde olan bir durum oluyor Chipset sürücüleri kurdum güç seçeneklerine Ryzen güç ayarları geldi kendi standart ayarı var. RAM 8GB yerde var fazlasıyla.

Prizde bu dediklerime rastlamadım fakat pilde oluyor. Bunun ayarı falan var mı? Özellikle videoları pilde izleyerek yatakta uzanarak izliyorum keyif yapıyorum kısaca. Bunu AMD Ryzen laptoplar da rastladım. Donanım hızlandırması kapatın ya da DDU ile kaldır tekrar kurun demeyin onları da yaptım. Tarayıcı önbellek temizledim ve olmayınca kaldırıp tekrar sıfır temiz kurdum aynı. CPU kullanımı da yapmıyor işlemci de iyi hızda. Pilde bile akıcı çalışıyor cihazım fakat bu durum beni deli ediyor.

1.png
2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD bunu da batırdı. Maalesef donanım hızlandırmayı kapatmaktan başka çözüm yok. Bu durumda decoding işi işlemciye kalıyor ancak işlemci zaten güçlü değil ki. Belki ilerde yeni sürücülerle çözerler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı