Chrome vs Firefox

wexies200

Femtopat
Daha fazla  
Selam, kendimi bildim bileli Google Chrome kullanıyorum tarayıcı olarak, fakat son yıllarda Chrome'un gizlilik bakımından güvensizliği beni rahatsız etmeye başladı. Her hareketim izleniyor gibi, biraz araştırdım kendime göre en iyi tarayıcıyı Firefox olarak seçtim. Sizce temelli olarak Chrome'dan Firefox'a geçmeliyim? Firefox her şeyimi girebileceğim kadar güvenli midir?
(Bu konularda biraz kıtım önerilerinizi bekliyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Firefox, Chrome'dan daha güvenilir, daha koruyucu özellikleri var. Ek olarak, Brave'de bakabilirsiniz.

Selam, kendimi bildim bileli Google Chrome kullanıyorum tarayıcı olarak, fakat son yıllarda Chrome'un gizlilik bakımından güvensizliği beni rahatsız etmeye başladı. Her hareketim izleniyor gibi, biraz araştırdım kendime göre en iyi tarayıcıyı Firefox olarak seçtim. Sizce temelli olarak Chrome'dan Firefox'a geçmeliyim? Firefox her şeyimi girebileceğim kadar güvenli midir?
(Bu konularda biraz kıtım önerilerinizi bekliyorum)
google çok ram yiyor performans bakımından cihazı yavaşlatırken bi yandan da güvenlik olarak düşük firefox ise daha az ram yiyor şu an ne kadar gogle den yazıyor da olsam firefox öneririm yada opera

Her şeyini Chrome'da da girsen sorun olmaz. Google senin şifrelerini falan çalmıyor, sadece reklam profilini oluşturuyor. Ama sen yok onu da oluşturmasın dersen Brave kullanbilirsin. Firefox bile az da olsa bir şeyler topluyor.

İkisi arasından Firefox'u öneririm ama başka öneri istersen Brave kullanıyorum ve sanada öneririm.
Brave'i bende duydum fakat yeni bir yüz olduğundan çok güvenemiyorum. Firefox bayağı yıllardır var olan bir tarayıcı, ondan tercih ettim yoksa Brave'in özellikleri daha fazla. Cevabınız için teşekkür ederim.
Hesap ilişkilendirme/senkronizasyon ve güvenli tarama özelliklerini kapatın öyleyse. Tarayıcıya dahil komponentler arasında veri alışverişi yapan varsa da gönderdiği telemetri verileri. Brave gibi açık kaynaklı bir tarayıcı da kullanabilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla Firefox'ta açık kaynaklı. Bide senkronizasyonu kapatın demişsiniz fakat ben varsayılan tarayıcı yapmak istiyorum, ayrıca sahip olduğu yetkiler sayesinde senkronizasyon kapalı olsa bile donuma kadar bakabilir. Emanet edebilirmiyim onu merak ediyorum.

Brave'i bende duydum fakat yeni bir yüz olduğundan çok güvenemiyorum. Firefox bayağı yıllardır var olan bir tarayıcı, ondan tercih ettim yoksa Brave'in özellikleri daha fazla. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla Firefox'ta açık kaynaklı. Bide senkronizasyonu kapatın demişsiniz fakat ben varsayılan tarayıcı yapmak istiyorum, ayrıca sahip olduğu yetkiler sayesinde senkronizasyon kapalı olsa bile donuma kadar bakabilir. Emanet edebilirmiyim onu merak ediyorum.
Fazla paranoyaksınız. Büyük şirketlerin amacı para kazanmaktır ve sizin donunuz onlara para kazandırmaz. Onlar reklamlarla veya oluşturdukları reklam kimliklerini oluşturup satarak para kazanır. Yani Opera dışında ki neredeyse her tarayıcıyı kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı