Chrome'daki arama geçmişi silinemiyor

american_psycho

Decapat
Önceden aradığım şeyleri silemiyorum. Oradaki çarpıya bassam da tekrar üstüne bastığımda aynı sonuçlar çıkıyor. Ne yapmam lazım?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Göz atma geçmişini temizleyerek kurtulabilirsin. Ya da Google yerine farklı bir arama motoru kullanabilirsin. Bu geçmişi tutma sadece Google arama motorunda var ve tamamen kapatmaya izin vermiyor. Startpage arama sonuçlarını Google'dan çekiyor. Ama kişisel sonuç ya da Google'un sunduğu arayüzleri göremezsin.

Screenshot_11.png

Screenshot_10.png

Chrome için tarayıcı kapatınca otomatik geçmiş temizleyen uzantılar vardı ama artık çalışmıyorlar. Bu yüzden arama çubuğundaki sonuç geçmişini görmemek için, tarayıcının geçmişini temizlenemeniz gerekiyor.

Edge varsayılan olarak buradaki geçmişi gizliyor. Ayrıca Edge, Brave ve Firefox tarayıcılarında otomatik geçmişi temizleme ayarı bulunuyor. Yani tarayı geçmişin otomatik sil yapınca, tarayıcıdan çıkıp girdiğinde arama geçmişini göremiyorsun. Ama geçmişe de erişemiyorsun.

Bu geçmişten şikayetçi kullanıcılar için Opera, Brave gibi tarayıcılar ayrıca ayar sunuyor. Böylece geçmişi temizlemeden arama sonuç geçmişini görmüyorsun.

Screenshot_13.png

Screenshot_12.png

Google bu konularda halen sadelik ve ben ne önünüze koyarsam onu yersiniz muhabbetini diretiyor. Bu yüzden düzenli olarak pazar payı kaybettiğini düşünüyorum.

Göz atma geçmişini temizleyerek kurtulabilirsin. Ya da Google yerine farklı bir arama motoru kullanabilirsin. Bu geçmişi tutma sadece Google arama motorunda var ve tamamen kapatmaya izin vermiyor.

Eki Görüntüle 1547762

Eki Görüntüle 1547763

Edge varsayılan olarak buradaki geçmişi gizliyor. Ayrıca Edge, Brave ve Firefox tarayıcılarında otomatik geçmişi temizleme ayarı bulunuyor. Yani tarayı geçmişin otomatik sil yapınca, tarayıcıdan çıkıp girdiğinde arama geçmişini göremiyorsun. Ama geçmişe de erişemiyorsun.

Bu geçmişten şikayetçi kullanıcılar için Opera, Brave gibi tarayıcılar ayrıca ayar sunuyor. Böylece geçmişi temizlemeden arama sonuç geçmişini görmüyorsun.

Eki Görüntüle 1547767

Eki Görüntüle 1547765

Google bu konularda halen sadelik ve ben ne önünüze koyarsam onu yersiniz muhabbetini diretiyor. Bu yüzden düzenli olarak pazar payı kaybettiğini düşünüyorum.

Tarama verilerini ne kadar denesem de olmuyor. Başka bir şeyde sıkıntı olabilir.

Gösterdiğim şekilde temizledin mi? Tüm zamanlar olarak seçmezsen, sadece 1-2 saatlik aramaları temizler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı